DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Belediye Çalışanları Sosyal Tesis Alanı Ercan Adsız Salonu’nda gerçekleştirildi. Yapılan kongrede Tek başkan adayı İrfan Kütüklü başkan seçildi.

Toplantıya CHP İl Yönetimi ve Merkez İlçe yönetimi de katıldı. Tek başkan adayı olarak kongrede bulunan İrfan Kütüklü oylamadan önce bir konuşma yaptı. Konuşmasında siyasi iktidar döneminde emeklinin hakkının verilmediğine vurgu yapan İrfan kütüklü konuşmalarında şu ifadeleri kullandı: ‘’İyi ki buradayız. Bizler özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz şiarıyla sendikamızı kurduk. Bizim tarihimiz 3 yıl önce Ankara valiliğine vermiş olduğumuz dilekçeyle başlamıyor. Bizim tarihimiz 1995 yılından başlamıyor, bizim tarihimiz yüzyıllardır hak mücadelesi verenlerin tarihidir. Bizim tarihimiz asırlardır emek mücadelesi verenlerin tarihidir. Bizim tarihimiz haksızlığa direnenlerin tarihidir. Bizler için demokrasi ekmektir, bizler için demokrasi fikir özgürlüğüdür. Bizler için demokrasi hukukun özgürlüğüdür. Bunların olmadığı bir yerde sandığın bir anlamı yoktur. Eğer demokrasinin bu üçayağı bir ülkede yeterince gelişmemişse orada sandık demokrasisinden bahsedilir. O sandık demokrasisinde de egemen olanlar istedikleri sonuçları alabilirler’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasında işsiz kısımda büyük çoğunluğun 50 yaş ve üstü emeklilerin olduğunu söyleyen İrfan Kütüklü, “Demokrasi bizim için ekmektir bunu en iyi örneği 12 Eylül faşizminden önce yani tarihe şöyle bir baktığımızda Türkiye’deki işçi sınıfının %40 sendikalıydı. Bugün %14,4 düşmüştür. Tarihe şöyle bir baktığımızda 12 Eylül’den sonra egemenler 68 milyar dolarlık bir özeleştirme yapmışlardır.  Bunun 60 milyar dönemi AKP döneminde gerçekleşmiştir. Şubat ayında iş ve işçi bulma kurumuna müracaat sayısı 205 bindir. Bu 205 kişinin büyük bir çoğunluğu 50 yaş ve üstüdür. Yani emekli insanlar iş ve işçi bulma kurumuna müracaat ederek yaşamlarını devam ettirmek istiyorlar. Mart ayında 850 bin kur korumalı mevduat hesabı sahiplerine verilen para 12 milyar liradır. Türkiye’de emeklilerin sayısı 14 milyona yaklaştı. Ve biz alanlara çıktık isteğimiz ikramiyeler 1100 liradan daha fazla olsun en az asgari ücret kadar olsun istedik. Bizim isteğimizi gerçekleştirmeyen siyasi iktidar 850 bin kişiye 12 milyar lira verdi. Eğer bu parayı emeklilere verseydi her bir emeklinin cebine en az 2 bin lira girecekti. Siyasi iktidar sermayeden yana, emekten yana değil, emekçiden yana değil. O zaman biz emekliler bu siyasi iktidarın iki dudağının arasından çıkacak olan maaş zamlarını beklemeyeceğiz. Beklemememiz gerekir. Kendi gücümüze güvenmemiz lazım. Örgütleneceğiz bu haklarımızı söke söke alacağız. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz ki haklar verilmez alınır. Biz böyle bir gelenekten geliyoruz’’ dedi.
Sandığa tek aday olarak giden İrfan Kütüklü, oylama sonucunda DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi başkanı olarak seçildi. Olağan Genel Kurul oylamasından sonra DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi Şube Yürütme Kurulunda görev alacaklar Asil Listesi: Yusuf Ertürk, Keziban Buldu, Makbule Yaşar, Veli Sarı, Mustafa Aydoğan Helvacı, Gürcan Sarak olarak belirlendi. Şube Denetleme Kurulu asil listesi ise: Fahrettin Mete, Nihat Eroğlu, Nurcan Bingöl oldu.  Disk Emekli-Sen Çanakkale Şubesi Disiplin Kurulu ise Saim Yavuz, Semiha Demirci, Rıdvan Yüce olarak kararlaştırıldı. Oylamada Genel Kurul (Üst Kurul) delegeleri ise: İrfan Kütüklü, Yusuf Ertürk, Keziban Buldu, Mustafa Aydoğan Helvacı, Çetin Bircan oldu.
Ogün İnal