Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Karaibrahimler köylülerince bu Pazar günü yapılacak Garipçe Hayrı hazırlıkları sürüyor. Çanakkale ve yöresinin en büyük köy hayrı Garipçe Hayrı Pandemi’nin ardından bugün 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek.Önceki senelerde hayra katılan Çanakkale Belediye Başkanı Amerika seyahatinde olduğu için bu yıl katılamayacak.
 
Çanakkale'nin tüm ilçe ve civar köylerinin davet edildiği Karaibrahimler Köyü’nde düzenlenen Garipçe Hayrı için son hazırlıklar tamamlandı. Hayır için yüzlerce kilo buğday dövüldü, ekmekler ve koyun etleri ile birlikte kazanlar hazırlandı. 300 kazan keşkekin ikram edileceği hayır iki yıllık Pandemi kısıtlamlarının arından tüm Çanakkalelileri buluşturacak.
 
Bayramiç ilçesine bağlı Karaibrahimler Köyü adını üç garip dededen (yatırdan) alan 'Garipçe Hayrı' için hummalı bir çalışmaya girişti. 70 hanelik köy halkı keşkek hazırlıkları için çalışmalara başladı. 15 bin ekmek üretildi, 2,5 ton buğdayı dövüp, hazırlanacak Keşkek için, 70 koyun kesildi. Karalbrahimler Köyü Gökçiçek mevkiinde, on binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşecek Garipçe Hayrı, kardeşliğin, birlik beraberliğin fotoğrafını bir kez daha oluşturacak.
 
Hasan Sami Er