Çanakkale’de saat 17:30 sıralarında İğdelik Köyü’nde ormanlık alanda yangın çıktı. Orman ekipleri 10 dakika gibi kısa bir süre sonra alevlere müdahale etmeye başladı. Diğer yandan bir süre sonra ise Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat'a bağlı Anafartalar - Ilgardere bölgesinde bir başka yangın daha başladı. 
 
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan yangın bilgi notunda, “14.05.2022 tarihinde saat 17:30’de Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü Çanakkale Orman İşletme Şefliği İğdelik Köyü Mevkii 9 nolu bölmede ormanda başlayan kontrolsüz yangına ilk müdahale saat 17:40’de ekiplerimizce yapılmıştır. Yangın ihbarı ile birlikte yangın ekiplerimiz ile Çanakkale Helikopterler yangın bölgesine hareket ettirilmiştir. Yangın söndürme çalışmaları devam etmekte olup. 0,05 hektarlık alanda kısmen kontrol altında soğutma çalışmaları devam etmektedir” denildi. Yangına Müdahale Eden Unsurlar; İlk Müdahale Aracı: 1 Helikopter: 1 Arazöz: 3 Su İkmal Aracı: 1 Hizmet Aracı: 1 Teknik Personel: 6 Belediye İtfaiyesi 1 Toplam Personel: 19 şeklinde açıklandı.
 
İğdelik Köyü Mevkiindeki yangını söndürme çalışmaları deavm ederken  Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat'a bağlı Anafartalar - Ilgardere bölgesinde bir başka yangın daha başladığı öğrenildi. Orman ekipleri oradaki yangın için de harekete geçti.