Asgari ücretlinin yevmiyesi ile 3 kilo domates, ülkenin en büyük kağıt parasıyla 6 kilo domatesin satın alındığı ülkede vatandaşın alım gücü ülke tarihinde olmadığı kadar düştü.

Sebze meyve fiyatlarından şikayet edenleri algı yapmakla, yüksek fiyatlı sebzeleri mevsiminde tüketmemekle suçlayan, “ Mevsiminde yiyin” diyerek akıl veren kesime vatandaşlar sosyal medyada, “Haydi domates biberin mevsimi değil, pahalı 320 lira olan mutfak tüpünün de mi mevsimi değil” diyerek karşı çıktı. İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar da sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafta, “Tek sarımsak, tek domates ikisi bir arada 7 TL. Beş kişilik bir aileyi siz düşünün” diyerek tepki gösterirken, bazı zincir marketlerde çürük domateslerin ekonomik domates ibaresi ile satılması şaşırttı.
Sosyal medyada vatandaşlar pahalılığa karşı tepkilerini şu şekilde ifade etti:
ÖMER AR:
Tek sarımsak, tek domates ikisi bir arada 7 TL. Beş kişilik bir aileyi siz düşünün.
A.M:
Özellikle semt pazarlarında fiyat marjı o kadar açıldı ki, 50 TL domates 100 TL iç bakla diyen pazarcı ile karşılaştım. Neden diye sorduğumda haftaya ucuzlayacak mı sandın demeleriydi. İnsanlar da psikolojik güvensizlik var ilk defa böyle bir durum
U:
Tek Bayrak, Tek Millet, Tek domates, Tek biber, Tek salatalık, Tek patlıcan. Hamd olsun, maşallah, inşallah, sübhanallah. Mevsiminde yiyin o zaman.
V.M.B:
1 kg patlıcan 1 kg sivri biber 1 kg domates 1 kg salatalık. Toplam: 208TL, hayaldi gerçek oldu.
İSLİ:
Evet mevsimi değil 3 lira ya da 5 lira olmasını kimse beklemiyor ama 60 lira nedir? Muz yurt dışından geliyor tropik, meyve kilosu 20-25 lira hadi olsun, bu kadar olsun ki o bile normal değil, domates biber patlıcan 81 ilin 75 tanesinde yetişen şeyler bunlar.
A.D.S:
Hadi domates biberin mevsimi değil, pahalı diyen amcam, 320 lira olan mutfak tüpünün de mi mevsimi değil.
D.A:
Bunu da gördük. 38 TL’ye 6 tane domates.
A:
Ülkenin en büyük kağıt parasıyla 6 kilo domates alınıyor.
Mine Tarım