Zamlar dar gelirlinin kabusu haline geldi. Ramazan olmasına rağmen pazara gitmeyen vatandaşlar, “Çarşı, pazara gidince moralimiz bozuluyor” diyerek, minimum gıda ihtiyacına yönelik harcama yapabildiklerini belirttiler. 

Şekerden ete, domatesten bibere, yağdan una, yumurtadan mutfak malzemelerine kadar birçok ürüne zam üstüne zam geldi. Vatandaş, zamlar ve hayat pahalılığı karşısında zor günler geçiriyor. “Altını dövizi bıraktık domates, biber, patlıcan takip ediyoruz” diyen vatandaşlar asgari ücretin ise eridiğini, yeniden güncelleme yapılması gerektiğini belirttiler.
T.C GÖNÜL:
Artık altını dövizi bıraktık domates, biber, patlıcan fiyatlarını takip ediyoruz.
A.O.Ö:
Gıda krizi çıkarıp yapay kıtlıkla insanları daha da kontrol altına almak isteyen zulüm sistemi. İklim krizi adı altında yeni kapanmalar konuşuluyor. Üretimin önü kat kat maliyet artışıyla, geçimin önü kat kat hayat pahalılığı ile kesiliyor. Bile isteye geliyor.
T.U:
Meyveden sebzeye, temel gıdadan, temizlik ürünlerine her şey ateş pahası, bu yangın alev almaya devam edecek mi?
E.K:
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş en düşük fitre miktarının 40 ? olması gerektiğini söylüyor 4 kişilik bir aile için Günlük:4x40= 160 ? Aylık:160x30=4800 ? 4253 ? alan Asgari ücretliye “Şükür edin” derken hiç utanmıyor musunuz?
G.R.A:
Ekonomi kontrolden çıktı. Venezuella gibi hiper enflasyona doğru gidiyoruz.! Çarşı pazar, pazar değil! sanki bir yangın yeri.
H.P.M:
Yılbaşında asgari ücrete yüzde elli, emeklilere yapılan yüzde 30 dolayındaki artış yaşanan zam furyası ile tamamen eridiği için bir güncellemeye gidilerek iyileştirilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir.
R.E:
Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Hayat pahalılığından şikayetçi olan vatandaşlar, Ocak ayında yapılan zammın üç ayı doldurmadan eridiğini belirtiyor.
H.S:
Asgari ücrete 2022 yılında %50.54 zam yapıldı. TÜİK'in Mart ayı enflasyon rakam ise %61.14 oldu. Asgari ücret zamlar karşısında eridi, KDV indirimleri ise sembolik değerlere mahkum edildi. Pansuman tedavilerin yerini köklü ve yapıcı çözümler almalı!
M.Ö:
Daha biraz evvel şu ürünlere 20 TL ödedim. Biber (kg) 35, patlıcan (kg) 30, Kabak (kg) ise 15 TL. Bu mübarek günlerde yoksul halk ne yapsın. Ey Ahali #ÇarşıPazarYanıyor Yok mu söndürecek biri!!!
B.V:
Neolitik Çağ'dan beri üretim merkezi olan Anadolu'da aç kalmayı başardık elhamdülillah.
Mine Tarım