Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve eşi Berat Murat, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Genel Sekreter Ayhan Monus, Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Karakaş ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.
 
Çanakkale Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Aynur İmre yaptığı açılış konuşmasında: “Eski Türk tarihinden bu yana savaşta, barışta ve devlet yönetiminde etkin rol oynayan kadınlarımız saygınlıklarını tarihimizden, güçlerini damarlarındaki asil kandan alırlar” diyerek kadının toplumdaki yeri ve önemine değindiği konuşmasını, kadınların toplumda daha iyi bir konuma geleceğine dair inancını vurgulayarak sona erdirdi.
 
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise “Kadınlarımız toplumumuzun temelini oluşturan unsurlardır. Eğitimden bilime, sanattan kültüre hayatın her alanında başarılarından söz ettiren kadınlarımız başarılarını devam ettirmektedirler. Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım” dedi ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Etkinlikte ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Yayıntaş, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya mesleki deneyimlerini anlattıkları birer sunum gerçekleştirdiler. Kadının gücü, başarısı ve azminin önemine değinen konuşmalar dinleyenlerden büyük beğeni topladı.
 
Etkinlikte ayrıca Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Milli Sporcu Birgül Erken, Psikolojik Danışman-Psikodramatist-Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Bilge Uzun, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, Şef-Kadın Girişimci Dilan Atasev de birer sunum gerçekleştirdiler. Etkinlik, konuşmacılara plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi