Özellikle gelir düzeyi düşük tiryakiler katlanan zamlarla baş edemeyince sarma tütüne geçiyor. Yüksek zammın kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden vatandaşlar sosyal medyada, kafiyeli şiirler paylaşarak, istemeyerek de olsa tütün kullanımına başladıklarını ifade ettiler. Bir kullanıcı, “İçtiğim sigara sarma tütün, yürüdüğüm yollar rampa bütün” derken, bir diğeri, “Kalın kâğıt kaba verir dumanı. Öksürük gelince vermez amanı. İmiği saz çalar döşü kemani. Otuz iki makam çalınır” dedi.
 
A.G:
İçtiğim sigara sarma tütün yürüdüğüm yollar rampa bütün.
H.P:
Kalın kâğıt kaba verir dumanı.
Öksürük gelince vermez amanı.
İmiği saz çalar döşü kemani.
Otuz iki makam çalınır m'ola ?
Artık paket sigaradan tütüne geçiyoruz Aşık Ruhsati deyişiyle bir devri kapatıyoruz. Yapımda ve yayında emeği geçenlere şükranlarımızı arz ediyoruz.
D.S:
Saat 17 de 18 liraya aldığım sigara 22 lira olmuş. Anlaşıldı başlayacağız tütüne, bu hale getirenlerin ……
U.D:
Arkadaşlar ben açık tütün içemiyorum gerçekten midemi bulandırıyor. Bildiğiniz hafif rahatsız edici olmayan sarma sigara satan bir yer var mı? (Çanakkale için soruyorum)
İ.S:
Tekel ve Türk tütün çiftçisi yok edildi. Vatandaş yabancı ülke sigaralarına mahkum edildi. Vatandaş ucuz diye sarma sigara içiyor.
B:
Sigara paketiyle komikli tivit çıkartayım dedim, sonra Adıyaman sarma tütün içtiğim aklıma geldi. Nabalım gader.
Ö.Y:
Sigara tiryakiliğimden dolayı birçok tanıdık ‘zıkkım iç’ derdi. Zıkkım nerede satılır bilmiyorum ama sigara yerine sarma tütüne geçeceğiz anlaşıldı.”
Mine Tarım