Dolar, Euro ve Altın’ın düşüşe geçmesinin ardından vatandaşlar market ürünlerinde düşüş olacak mı diye sormaya başladı.

Dolar, Euro ve Altın'ın sert düşüşü sonrası gelen zamların iptal olması ve zamlanan ürünlerin de fiyatlarında düşüşe geçilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Dolar'ın düşmesinin ardından tuvalet kağıdından, bebek bisküvisine kadar fiyatları iki katına çıkaran firmalar da düşürsün etiketleri. Etiket değiştirmede yarışan hangi sektör varsa aynı hızda zamları geri almasını bekliyoruz” dediler.
Sosyal medyada kullanıcılar Dolar’ın düşmesinden sonra şu ifadeleri kullandı.
B.B.O:
Dolar'ın düşmesinin ardından tuvalet kağıdından bebek bisküvisine kadar fiyatları 2 katına çıkaran firmalar da düşürsün etiketleri. Ham madde, ithal ürünler dolara endeksli anında yansıtmak zorundasınız ya hani...
A.B:
Abim Selpak 32’li tuvalet kağıdı hala 150 lira, benzin de 11’in üstünde. Ne zaman düşecek bunlar?
E.T:
Bankada yüklü TL’si olana #dolar endeksli kur farkı adıyla ödenecek faizin nasıl sağlanacağı gece yarısı ortaya çıktı. Cep telefonu-internet özel iletişim vergisine yüzde 36 zam. Emlak vergisi, harçlar, cezalar, vergi, SGK primi vs. Yüzde 36,2 zam. Peki ey iktidar, halka ucuzluk ne zaman?
C.T:
Etiket değiştirmede yarışan hangi sektör varsa aynı hızda zamları geri almasını bekliyoruz ülkecek hadi bakalım.
P.B:
TL yüzde 30 yakın bir değer kazandı Gözleri kalp şeklinde gülümseyen yüz #dolar arttı deyip mala yüzde yüz zam yapanları düşüşte de görmek istiyoruz tüm ülke olarak.
E. Ö:
Dolar 1 kuruş çıksa, hemen koşup etiket değiştiren market ve türevleri  dünden bugüne yüzde 40 düşüşü reyonlara yansıtacak mı dersiniz ? Ben hiç sanmıyorum.
F.E:
Doların 18 TL'ye nasıl geldiğini sorgulamayıp 14 TL'ye düşmesiyle propaganda yapanlara acil şifalar! Faizi düşürme inadıyla doları çıkaranlar, TL mevduatına kur farkı, yani faiz ödeyerek doları durduracak! Nas bu faize helal mi diyor? Yapılan zamlar da geri alınacak mı?
A:
Dolar 11'e kadar düştüğüne göre %50'den fazla zam yaptığınız et, süt, yumurta gibi gıdalarda, son 6 ayda %200 zamlanan LPG'de, %40 zam yiyen benzin ve diğer ürünlerde indirim bekliyoruz.. Zengin yine kazandı, fakire kol gibi giren zamlar geri çekilsin.
A.A:
50tl bunlar / 50 Euro bunlar
Mine Tarım