Sütü market yerine mahalle sütçüsünden kilo ile alan vatandaşlar yoğurtlarını ve peynirlerini evde yapma yolunu seçti. Özellikle kalabalık ailelerde ekmek zammından sonra fırına gitmek yerine evde  ekmeğini, hamurunu yapmayı tercih eden vatandaşlar zamlara yetişemedikleri için doğal yollara başvuruyorlar.

H.B:
Her gün ekmek, su ve en temel ihtiyaçlar olan yoğurt ve sütü bile alırken iki kere düşünür olduk. Bu yüzden mahalleye gelen sütçüden süt almaya başladım, yoğurdumu kendim mayalıyorum, hem daha sağlıklı. Peynir yapımına da giriştim, ekmek de yapıyorum. Bu hayat pahalılığında başka çare yok.
Sütteki zammı eleştiren E.G isimli bir vatandaş ise sosyal medyadan çağrıda bulundu ve şu ifadeleri kullandı: “Market raflarında litresini 15 TL ye aldığınız sütü sanayici 4.70 den üreticiden alıyor arkadaşlar. Bu ticaret değil düpedüz şerefsizliktir. Çanakkale merkezdeki arkadaşlar sizden ricam süt ihtiyacınızı en az yarı fiyatına merkeze yakın köylü üreticiden tazecik alın. Çiftçi bu süreç içinde ineklerini kasaplara satmak zorunda kalacak. Süt ihtiyacınızı, yoğurt ve peynirinizi kendiniz yapın. Süt temin etmek isteyen var ise yönlendirebilirim.”

Mine Tarım