Engelli bireylerin anlaşılması ve kabulü, iyi bir vatandaşın ve iyi bir eğitimin temel unsurudur ilkesi doğrultusunda 26 Kasım İlkokulu koordinatörlüğünde Türkiye’den 4 okul ve ikisi yabancı proje ortağı olmak üzere toplam 6 okul, Beni Biraz Anla projesini hayata geçiriyor. 3 Aralık 2021 tarihinde Gelibolu 26 Kasım İlkokulu’nda başlayacak olan proje etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin engelli bireyleri anlamaları, duygudaşlık kurmaları ve onlarla birlikte uyumlu bir yaşam sürmeleri için bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirilecek.
 
ENGELLİLERİN YAŞADIKLARI ZORLUKLARI DENEYİMLEYECEKLER
Öğrenciler etkinliklerde gözleri kapalı resim çizmekten, tek elle ayakkabı bağlamaya, Braille Alfabesi etkinliklerinden engelli bireylerin nasıl tanımlanması gerektiğine kadar birçok etkinlikte engelli bireylerin günlük hayatlarında yaşadıkları zorlukları deneyimleyecekler. Proje kurucularından 26 Kasım İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni F. Bilgehan Karaman Alp, projenin amacının bireylerde engelli kavramı ve farkındalığını artırmak olduğunu söyleyerek, “Dünya nüfusunun1/7’si engelli bireylerden oluşuyor. Birçoğumuzun yaşamı boyunca kalıcı ya da geçici olarak bir engellilik yaşama veya engeli olan bir aile üyesinin sorumluluğunu alma ya da engelli biriyle bir etkileşimde bulunma ihtimali bulunuyor. Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları anlamak için birlikte çalışmalıyız” dedi.
 
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere Avrupa’da bulunan okul ve eğitimcileri bir araya getiren etwinning platformuna da kayıtlı projenin 10-16 Mayıs Engelliler haftasına kadar her ay iki etkinlik ile devam etmesi planlanıyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi