Bilim Kurulu Üyesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Alper Şener; ‘’Aşı olamayanların kıtası Afrika’dan çıkan yeni varyant’ diyerek sosyal medya hesabından kısa bir değerlendirme yaptı.

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da, yeni tip koronavirüsün (COVID-19) çok sayıda mutasyona uğramış yeni bir varyantının tespit edildiği açıklandı.COVID-19'un B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni bir varyantına 9 kişide rastlandı. Ayrıca Güney Afrika'dan Hong Kong'a seyahat eden 1 kişide de yeni varyant tespit edildi.
Bilim Kurulu Üyesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener de Afrika'da çıkan Korona virüsüne ait yeni varyant hakkında; ‘’Hızlı yayılabilir, Avrupa’da ilk olgu Belçika’dan, Mısır’a gitmiş dönüş İstanbul üzerinden’’ dedi.
Sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım ile korona da gerçekleşen yeni varyantın dünyada etkisini geldi.  Prof. Dr. Alper Şener, ‘’Hızlı yayılabilir, Avrupa’da ilk olgu Belçika’dan, Mısır’a gitmiş, dönüş İstanbul üzerinden, Aşıdan kaçabilir, Hong Kong’daki iki olgu 2 doz aşılı (mRNA) Spike bölgesinde 30 mutasyon var. (Botswana hastası) Hong Kong’da ki hastalar 4. PCR testinde pozitif çıkmış, Klinik tablolar ve şikayetlerde yeni bir şey yok,  G. Afrika Hollanda ( Amsterdam) seferi yapan iki uçak için PCR taraması yapıldı, 61 hastada pozitiflik tesbit edilmiş, İsrail’de bir olgu bildirdi’’ diye paylaşım yaptı.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da sosyal medya üzerinden, ‘’Tedbir Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir’’ paylaşımı yaptı
Hasan Sami Er