Kurşunlu Köyü’ne yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Killitepe Mevkii’ndeki özel bir maden şirketi tarafından işletilecek feldspat madeni ve madene ulaşacak yol için ağaç kesilecek olması nedeniyle eylem yapan 4 çevreciden 3’ü hakkında 10’ar ay hapis cezası verilmişti. Cezanın 5 yıl ötelendiğini belirten Bülent Özüren,  “Şimdi maden firması ÇED alarak maden sahasını daha da büyütmek için izin almanın peşinde. Biz Anayasanın bize tanıdığı sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımızı istiyoruz. Bu bedelleri ödedik, şimdi yeniden başlıyorlar. Vazgeçmeyeceğiz” dedi.
 
O dönemde yaşadığı mücadeleyi de hatırlatan ve köyde kurduğu çadırda açlık grevi yapan Özüren çok zor bir süreçten geçtiğini ve tehdit edildiğini de hatırlatarak, çadırının dahi kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandığını ifade etti. O yıllarda bir maden şirketi tarafından maden sahasına gidecek olan yol güzergahı üzerindeki 760 ve maden sahası alanında 3 bin çam ağacının kesileceği iddiası üzerine eylem yapan ve 22 gün açlık grevi yaparak direnen Bülent Özüren,  “O dönem haber Türkiye 'ye gündeminde yıllarca yer buldu. Ulusal TV kanallarında, gazete ve dergilerde hep birinci sırada yer aldı. Binlerce kişi köyü ziyaret etti, yanımızda oldu. Kazanlarca pilavlar yaptık, halaylar çektik. Milletvekillerimiz yanımızdaydı. Meclise köylülerimiz otobüslerle taşındı, sesimizi duyurduk. Açlık grevindeyken çadırım kurşunlanınca 5 milletvekili mecliste gensoru önergesi verdi. Bizler hapis cezaları aldık, köylülere para cezaları kesildi ve sonunda İdare mahkemesi ÇED gerekli değildir kararını bozdu ve maden mühürlendi. Şimdi maden firması ÇED alarak maden sahasını daha da büyütmek için izin almanın peşinde. Biz Anayasanın bize tanıdığı sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımızı istiyoruz. Bu bedelleri ödedik, şimdi yeniden başlıyorlar. Garibiz, fakiriz, ama yalnız değiliz, dostlarımız, sevenlerimiz var. Yeniden süreriz kazanları ateşe, direniriz yaşam için” dedi.
 
Çanakkale halkının sosyal medyadan süreci yakından takip ettiğini ve kendisine destek verildiğini de belirten Özüren, çevre mücadelesini sürdüreceklerinin altını çizdi.
 
Mine Tarım