Bozcaada sevdalısı Gazeteci yazar Prof. Dr. Haluk Şahinin, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gazeteci Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün köşesinde yazdığı yazısında ekonomist Mariana Mazzucato'nun "Girişimci Devlet" kitabını köşesine taşıdı. Köşesinde Haluk Şahin ile ilgili bölüm dikkat çekerken, Şahin sosyal medyadan o ifadelere tepki gösterdi. Şahin, ‘’Ben hiç bir zaman yetmez ama evetçi olmadığım bir yana, onların borusunun öttüğü 2010 referandumunda Hayır denmesini istediğimden Radikal’deki 15 yıllık köşemden olmuştum’’ dedi.
 
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün köşesinde ekonomist Mariana Mazzucato'nun "Girişimci Devlet" kitabını köşesine taşıdı. Kitabı okurken kafasının karıştığını aktaran Özkök, "Gözümün önüne benim eski solcu arkadaş takımım geldi. Cengiz Çandar’lar, Haluk Şahin’ler, Mehmet Altan’lar, Halil Berktay’lar... Yani bilumum 'Yetmez Ama Evet' takımı. Şimdi çoğu muhalif... İster misiniz bu kadın hepsini yeniden fabrika ayarlarına döndürsün Malum eskiden hepsi sosyalistti" ifadelerini kullandı. Bu ifadeleri sosyal medya üzerinden tepki ile karşılayan Haluk Şahin sosyal medya üzerinden olayı habere dönüştüren Oda TV'nin görselini paylaşarak şu ifadeleri kullandı.
 
‘’Radikal’deki 15 yıllık köşemden olmuştum’’
 
Haluk Şahin; ’’Ertuğrul Özkök Hürriyet’te dünkü köşe yazısında eski “Yetmez Ama Evetçiler’in son günlerde hem solcu hem muhalif kesildiklerini söylüyor, bunu yapanlar arasında Mehmet Altan, Cengiz Çandar ve Halil Berktay’ın yanı sıra benim de adımı sayıyordu. Tabii bu külliyen yalandı, çünkü ben hiçbir zaman yetmez ama evetçi olmadığım bir yana, onların borusunun öttüğü 2010 referandumunda Hayır denmesini istediğimden Radikal’deki 15 yıllık köşemden olmuştum. Birileri uyarmış olmalı ki Özkök internet sitesinde düzeltme yaptı, meğer Şahin Alpay demek istiyormuş. Oda TV de fotoğraflarını ona göre değiştirdi. Ertuğrul’a telefon edip, düzeltmenin yetmeyeceğini, bana bir özür borçlu olduğunu söyledim. Tamam dedi ama, Ertuğrul bu, göreceğiz. 2010’da yetmez-ama- evetçiler’in Fetöcüler eliyle beni Radikal’den nasıl arttırdıklarının hikayesini Pazar günü devreye girecek olan yeni bloğumda anlatacağım. Basın tarihimizin utanç verici sayfalarından biridir.’’
 
Yetmez Ama Evet Ne Demek?
 
Anayasa Değişikliği yapılan özellikle yargının yapısını değiştiren maddeler ile ilgili olan tartışmalara neden olan referandumun geçmesini isteyen ve hayır diyen kitleye karşı ‘Yetmez Ama Evet’diyen kitleyi ifade ediyor. Genellikle Liberal görüşte olduğunu ifade eden bu söylem sahipleri gelecekte kendilerine ve yasal düzenlemelere evet dedikleri için büyük pişmanlıklar duyduklarını ifade etmişlerdir.2010 refarandumu diğer bir ismi ile 2010 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, Türkiye'de anayasada yapılan birtakım değişikliklerin 12 Eylül 2010 tarihinde halk oylamasına sunulmasıdır. 26 maddelik bir değişikliği içeren paket, TBMM tarafından kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından referanduma sunuldu. Referandum sonucunda %57,88 evet ve %42,12 hayır oyu çıkarak anayasa değişiklikleri kabul edildi.
 
İbrahim Akın Kazancı