Aşılamanın hız kazanması, Çanakkale’nin mavi renkli şehirler arasında yer alması ile birlikte turizmciler sezonun Kasım ayına kadar uzamasını bekliyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Balıkesir Çanakkale Bölge Başkanı Ahmet Çelik, Yaz sezonunun bitmesi ve sonbahara girilmesiyle birlikte turizmdeki son durumu ve önümüzdeki günlere dair beklentilerini İşte Çanakkale Gazetesi’ne anlattı. Çelik Eylül ayındaki gibi Ekim ve Kasım aylarında da, işlerin yüzde 50 düşeceğini ama yine de seyahate etmeyi seven bir kitlenin kentte hareketlilik yaşatacağını ifade etti. Çelik, “Ekim ayında Türkiye'de iç turizmde seyahat eden ayrı bir kitle var. 29 Ekim Cuma gününe geliyor orda da üç günlük bir tatil olacak, o zamana kadar talebin bölgemize devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.  

TURİZMCİLER 29 EKİM TATİLİNDEN UMUTLU
Yaz aylarının son bulmasının ardından Ekim ayına girerken turizmin kent açısından Çanakkale’de ne gibi değişiklikler sağlayacağını değerlendiren TURSAB Çanakkale BTK Başkanı Ahmet Çelik, “Ekim ve Kasım ayında da hareketlilik bekliyoruz. İşlerimizin yüzde 50 düşeceğini farz ediyoruz. Şu anki rezervasyonlar öz rezervasyonlar da onu gösteriyor. Ama geçen sene ile karşılaştırdığımızda 2020 yılına göre baktığımızda bu düşüşün biraz daha az olacağını öngörüyoruz. Eylül, Ekim ayında Türkiye'de iç turizmde seyahat eden ayrı bir kitle var. Ayrıca yaşlı bir kesim var yine bu kesim sıcakta seyahat etmeyi sevmeyen bu kesimden bir pay alacağımızı var sayıyoruz. Yine beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz, İstanbul Bursa ve kesiminde yaşayan bir kitle var. Yine bu kitlenin de artık yaz tatillerini yazın yaptıkları tatili bitirip etkinlikler için gelmelerini bekliyoruz. Gelibolu Maratonu’nda olduğu gibi veya işte Bozcaada'daki etkinliklerdeki gibi 29 Ekim Cuma gününe geliyor orda da 3 günlük bir tatil olacak, o zamana kadar talebin bölgemize devam edeceğini öngörüyoruz ‘’şeklinde
değerlendirdi.

“MAVİ RENK AVANTAJIMIZ VAR”
Pandemi sürecinde aşılamada iki doz aşı yapılan şehirler arsında mavi renkte yer alan kentin turizme olumlu etkileri olacağını ifade eden Ahmet Çelik, ‘’ İnsanların seyahat edeceği zaman haritaya bakıp mavi renkli illeri tercih ettiğini görüyoruz. Bu anlamda bizim Çanakkale'nin mavi olması 2 doz aşılamada mavi olması fark yaratıyor. Bu anlamda da bir artı olduğunu düşünüyoruz. Tabi yaz tatili geçirmek isteyenlerin güneş kum için daha az talep edeceğini öngörürken. Ama daha çok kültür turu yeni açılan Troya müzesini görmek isteyen yeni düzenlenen şehitlikleri kaleleri Hamidiye Tabyasını, kültür meraklılarının ziyaret edeceğini düşünüyoruz. Mavi renkte olmamız bu anlamda bize avantaj sağlayacağını düşünüyorum’’ dedi.

ÇANAKKALE YAZ SEZONUNDA OLDUKÇA TALEP GÖRMÜŞTÜ
Pandemi ardından oldukça fazla sayıda turist ağırlayan Çanakkale’de yazın en yoğun geçen aylarında özellikle Ağustos ayında nerdeyse kent turist akınına uğramış, birçok turist kentin gözde noktaları Bozcada ve Gökçeada dahil beldelerinde tatil yapmıştı. Özelikle bayram tatillerinin uzun sürmesi ile ve Akdeniz ve Ege’ye gitmek isteyenler için bir geçiş noktası olması ile oldukça talep gören bir kent oldu.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı