“Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu İstanbul Adliyesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşmada, CHP'liler, sanatçılar ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan da destekçiler arasında yer aldı. CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek dava öncesi basına açıklama yaptı. Katılımın çok yoğun olduğu açıklamada Erkek, "Kazandık da, ondan mı intikam peşindesiniz" diye sorarak, kurguya dayalı iddianameler bir gün gelir mutlaka çöker. Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek” dedi.
Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından açılan dava dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görüldü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ilk duruşmada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan da yalnız bırakmadı.  Başkan Kaftancıoğlu, iddianamenin kendisine geç tebliğ edildiğini söyleyerek savunma için ek süre istedi. Mahkeme heyeti bu talebi önce reddetti. Kaftancıoğlu’nun avukatları buna itiraz ederek reddi hâkim talebinde bulundu. Mahkeme bu talebi de reddetti. Duruşma sonunda heyet süre taleplerini kabul ederek 18 Temmuz’a yani 20 gün sonrasına erteledi.

“KURGUYA DAYALI İDDİANAMELER BİR GÜN GELİR MUTLAKA ÇÖKER”
Dava sonrasında bir basın açıklaması yapan Milletvekili Erkek, “Bu dava hepinizin bildiği siyasi bir davadır. Haksız, hukuksuz, mesnetsiz bu dava için Çağlayan Adliyesi önündeyiz. Bugün burada önceki Genel Başkanımız Altan Öymen, Türkiye’mizin gururu Fazıl Say, İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanlarımız, siyasi partilerin sivil toplumun değerli temsilcileri ile hepimiz buradayız. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, asla, hiçbir zaman yalnız yürümeyecek. Bunu herkesin bilmesini isteriz. Siyasi davalar kumpas davaları kurguya dayalı iddianameler bir gün gelir mutlaka çöker. Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinin davaları, gezi davaları, Eren Erdem davası, akademisyenler, gazetecilerin ve milletvekillerinin davaları Türkiye’de muhalefeti baskı altına almak için düşünce ve ifade özgürlüğünün yargılandığı siyasi davalardır. Unutulmasın ki bu davalar Türkiye’ye olan itibarı zedeliyor, adalete olan güveni temelinden sarsıyor” dedi.

“SEN İSTANBUL’U SAVUNDUN BİZ DE SENİ SAVUNACAĞIZ”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Kaftancıoğlu’na destek oldu ve  “Sen İstanbul'u savunup her şey çok güzel olacak dedin biz de seni savunacağız. Hak Hukuk Adalet için Yalnız değilsin Canan Kaftancıoğlu” ifadelerine yer verdi.

Dilek Akşen