Dr. Özgür Çalım Covid-19 sayılarının arttığını belirterek hastanelerde yoğunluk gözlendiğini, tedbirler alınmadığı takdirde büyük şehirlerde vaka sayılarının yükselebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Pandemi sürecine ilişkin çok önemli değerlendirmeler yaparak, ‘’Bugün itibariyle aktif vakalarımızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastanede yatan hastaların yüzde 90'ını da aşı olmayanlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir’’ demişti. Aşılama konusunda ise Sağlık Bakanı Koca ‘’Çift doz aşı oranı yüzde 60'ı aştı. Tüm gayretimiz yüz yüze eğitim vermek ve bunun sürekliliğini sağlamak. Çocuklara okulda hastalık bulaşır mı sorusu sorulabilir. Bunu düşünüyorsak önce kendimiz tedbirlere uymalıyız’’ ifadelerini kullanmıştı.
Dr. Özgür Çalım İşte Çanakkale Gazetesi’ne  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Pandemi sürecinde artan vaka sayıları ve aşı konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bakan Koca’nın, ‘’500 bine yakın olan vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir’’ açıklamalarına Çalım aşılamanın önemli olduğunu, hastanelerde yoğunluğun başladığını söyledi.
Aşılama ve vaka sayıları ile ilgili değerlendirmeler yapan Çalım, ‘’Vaka sayısı artıyor. Bu artışın birinci sebebi sizin de dediğiniz gibi, Bakan Koca’nın da dediği gibi açıklamalarda yer alan aşılama yapmayanlar, aşı olmayanlarda vaka 10 ise aşı olanlarda 2, aşı olanlar yaz günü yatak döşek iken, aşı olanlar nezle gibi atlatıyor. Aradaki fark bu yani, aşı olmayanlar için acı var. Onu herkes görüyor zaten’’ ifade etti.

“HASTANELERDE COVİD-19 VAKALARI ARTIYOR”
Hastanelerde yoğunluk artışı yaşandığını dikkat çeken Çalım, ‘’Hastanelerde vakalar artıyor. Ama vakalar en çok nerde oluyor. Doğu ve Güneydoğuda dikkat edin İç Anadolu’da aşılamanın en az olduğu kentlerde vaka sayıları artıyor. Aşının ne kadar önemli olduğunu her yerde görmek mümkün, biraz düşünen insan bunun farkına varabilir’’ şeklinde konuştu.

“TEDBİRLER ALINMASI BÜYÜK ŞEHİRLERDE ARTIŞ YAŞANIR”
Okulların açılması ile ilgilide Çalım, “Tedbirler alınmasa elbette bazı kentlerde bir artış yaşanır. Büyük şehirlerde metropollerde daha fazla bunu göreceğiz.  Veliler en az evde olduğu kadar çocuklarına dikkatli olmayı anlatmalı, umarım okullarda da bu gibi çalışmalar yapılır, olmazsa o zaman yine bir okul eğitim kesintisi yaşanabilir’’ dedi.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı