Çanakkaleli turizmci Aşkın Hotel’in sahibi Aşkın Değirmenci Topluma Destek Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında beş ülkeden otuz bir gencin kentte ağırladıklarını belirtti.
 
1-8 Ağustos tarihleri arasında Topluma Destek Derneği tarafından gerçekleştirilen  Empathy Storytelling isimli Erasmus Projesi kapsamında gerçekleştirilen projeye Slovakya, Litvanya, Romanya, Makedonya ve Türkiye'den toplam 31 katılımcı katıldı.
 
Proje konusu olan "Göç ve Empati" üzerine yapılan faaliyetlerinin yanı sıra Çanakkale’nin önemli kültürel noktalarının tanıtımı için yapılan geziler ve eğlenceli atölye çalışmaları ile gençler bir hafta süresince birbirlerinin kültürlerini tanıdılar. Aşkın Hotel’de bir hafta konaklayan gençler ülkelerinin lezzetlerini tanıtmak için de organizasyonun bir ayağı olarak düzenlenen Ülkeler Gecesi’nde bir araya geldi.
 
Organizasyonla ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren Aşkın Değirmenci, “ Slovenya, Kuzey Makedonya, Romanya, Moldova, Türkiye’den değerli bir STK’mızın öncülüğünde AB’nin desteği ile hepsini otelimizde topladık. Ülkeler Gecesi düzenledik. Gençler lezzetlerini mutfağımızda kendi elleri ile yaptılar. Leziz yemekleri müzik ile taçlandırdık” dedi.
 
Bu seneki temanın mültecilik ile ilgili empati yapılması üzerine hazırlandığını kaydeden Değirmenci, “Topluma Destek Derneği ve Kahraman Uzan hocamız, eşi ile organizasyonun gerçekleşmesinde rol aldı. Aslında geçen sene yapılması planlanıyordu ama Pandemi nedeniyle ertelendi. AB’den proje onaylı organizasyonda bu sene belirlen tema mültecilerle empati yapılması üzerineydi. Masrafları karşılanan gençler bir hafta otelimizde konakladılar. Bu kapsamda çalıştaylar yapıldı, Çanakkale’mizin turistik noktaları ziyaret edildi ve organizasyonun bir ayağı da düzenlenen gece ile renklendi. Gençler kendi ülkelerinin lezzetlerini tanıttı, fuar tadında bir etkinlik oldu. Yiyeceklerinin bir kısmını ülkelerinden getirdiler, bir kısmını ise buradan temin ettiler. Her ülke kurdukları gruplarla kendi yemeklerini kendileri yaptı. Hem gençlerimizi ağırladık, hem de kültürel bir sentez oluştu, onun yanında Assos, Gelibolu ve Şehitlik ziyaretleri yapan gençler Çanakkale’mizi tanıma fırsatı buldu” dedi.
 
Mine Tarım