Çağlar Kaynak Basketbol sahası yanında kurulan takı tezgahları kadınların el emeğiyle dolup taşıyor. Kendi yaptıkları takılar ile geçimini sağlayan kadınlar burada birlik oluyor.
 
Çağlar Kaynak Basketbol sahası yanında bulunan takı stantları birçok insanın ilgisini çekiyor. Kendi el emekleriyle yaptıkları takıları bu tezgahlarda sergileyen ve satışa sunan kadınlar, birbirlerine destek olarak geçimini sağlamaya çalışıyor. 3 derneğin birleşip kadınlara yönelik istihdam sağlamak amacıyla kurduğu stantlara büyük ilgi gösteriliyor. Türk Kadınlar Birliği, Anneler Birliği ve Elder derneklerinin birleşip kurduğu stantlarda kadınlar, yaptıkları takıları satarak kendi geçimlerini sağlamak için çabalıyor. Aynı zamanda hem turistlerin hem de Çanakkale halkının en çok uğrak yeri olan İskele Meydanı’nda renkli bir görüntüye şahit olunuyor.
 
PANDEMİDE STANTLARINI AÇAMADILAR
 
Pandemi sürecinin başlaması ve yasakların gelmesiyle stantlarını uzun süre açamayan kadınlar bu dönemde oldukça zorlandılar. Kendi el emekleriyle para kazanan kadınlar, stantlarını tekrar kurabilmeyi dört gözle beklediler. Yasakların kalkması ile tekrar işlerinin başına geçtiler. Şu anda her gün gelip aynı yerde stantlarını kuran kadınlar, takıları ile insanları mutlu etmeği bekliyorlar.

Ogün İnal