Çanakkale Rotary Kulübü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’ncu yıl dönümünde 34’ncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması gerçekleşti. Eceabat  sahilden başlayan yarışma Donanma Çay Bahçesi önünde bitti. Yarışmaya toplam 685 sporcu katıldı. Bu sporculardan 638’i yarışmayı tamamladı. Hem Genel yarışta hem 19-24 yaş aralığında da birinci  olan Çanakkale Belediyespor A takım sporcularından Batuhan Sağın gazetemize özel değerlendirmeler yaptı. Sağın; ‘’Bu kupayı bu ülkede özgürce yüzmemizi sağlayan başta Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız için mücadele eden tüm vatan evlatlarına adıyorum ‘’ dedi.
 
Çanakkale Rotary Kulübü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’ncu yıl dönümünde 34’ncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması gerçekleşti. Yarışmaya 3’ü özel sporcu olmak üzere toplam 685 sporcu katıldı. Bu sporculardan 638’i yarışmayı tamamladı. Hem Genel yarışta hem 19-24 yaş aralığında da birinci  olan Çanakkale Belediyespor A takım sporcularından Batuhan Sağın gazetemize özel değerlendirmeler yaptı. Dereceye giren bazı yarışmacılar ve isimleri ise şöyle;19-24 yaş arası erkekler kategorisinde sırasıyla; Batuhan Sağın, Oğuz Çam, Furkan Hüseyin Yüksel 19-24 yaş arası kadınlar kategorisinde sırasıyla; Nilay Erkal, Aişenur Acar, Dicle Şahin Özel sporcular kategorisinde ise sırasıyla; İsmet Ayık, Recep Tula, Ziyap Ölker oldu.
 
Hem tüm kategorilerin Erkeklerde hem,  19-24 yaş aralığında da birinci olan Çanakkale Belediyespor A takım sporcularından Batuhan Sağın; yarışma ile ilgili olarak şunları söyledi; ‘’Genç yaşta böyle başarılara sahip olmanın çok özel olduğunu düşünüyorum. Sürekli kendimden bir şeyler katarak bunları ilerleteceğim. Mental ve fiziken başarılar elde edeceğimi düşünüyorum. Gençliğimiz var Enerjimiz yüksek, Moralimiz Tam, biliyorum gelecekte çalışarak birçok başarıya daha imza atacağım. Elbette bunda ilham aldığım bir noktada, Atatürk'ün dediği gibi sporcu olurken zeki çevik ve ahlaklı olmak prensipleri ile hareket ediyorum. Böyle bir  günde bu kupayı kazanmak benim için çok anlamlı oldu. Bu kupayı bu ülkede özgürce yüzmemizi sağlayan başta Atatürk olmak üzere tüm vatan evlatlarına adıyorum ‘’ dedi
 
 
İbrahim Akın Kazancı