Çanakkale'nin Ezine ilçesinin Bozköy köyünde gerçekleşecek Otantik Çocuk Oyunları Şenliği ilk kez 27-29 Ağustos tarihleri arasında Bozköy köy meydanında kurulacak 

Çanakkale'nin Ezine ilçesinin Bozköy köyünde gerçekleşecek Otantik Çocuk Oyunları Şenliği ilk kez 27-29 Ağustos tarihleri arasında Bozköy köy meydanında kurulacak. Şenliği organize eden Agoyca Fuarcılık, Bozköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bozköy Muhtarlığı eliyle gerçekleşecek, çocuk oyunlarının yer alacağı fuara çevre ilçeler ve köylerden yoğun talep olması bekleniyor.

Otantik Çocuk Oyunları Şenliğinde faaliyetleri yapan  Agonya Fuarcılık sahibi Musa Uzun bilgi verdi; ‘’Çocuklar için yapılan bir organizasyon tamamen, eski zamanlardan kalan çocukların çok sevdiği oyunların olacağı sıralarsak sek sek, 9 taş, uçurtma, yakan top, istop, topaç, çuval yarışı, ip çekme yağ satarım her şey çocukların çocuk olduğu zamanlardaki her oyunu gerçekleştireceğiz. Çocukların sadece tablet televizyon bilgisayar değil böyle şeylerle de mutlu olacaklarını bildiğimiz için umarım çocuklar çocuk olacağı bir şenlik yaşatacağız’’ dedi.

İbrahim Akın Kazancı