Pandemi sürecinde birçok esnaf gibi, Aynalı Çarşı esnafı da zorlu bir süreçten geçmişti. Kademeli normalleşmenin başladığı günden bu yana, Aynalı Çarşıda kademli olarak normalleşerek yoğun günlerini tekrar yaşıyor.
 
Pandemi sürecinde birçok esnaf gibi, Aynalı Çarşı esnafı zorlu bir süreçten geçmişti. Kademeli normalleşmenin başladığı günden bu yana Aynalı Çarşıda kademeli olarak normalleşerek yoğun günlerini tekrar yaşıyor. Özellikle Temmuz'dan bu yana en çok kalabalığı, geçtiğimiz birkaç günde yaşıyor. Aşılanmanın ve vaka sayılarının kış aylarına göre azalmasının etkisiyle, dışarıdan gelen turistlerinde arması ile esnaf son birkaç haftadır işlerinde bir artış yaşadı.
Esnaf bu sürecin Eylül'den sonra devam etmesi için aşılanmanın daha artmasını ve Çarşıya girenlerin sosyal mesafesine dikkat etmesi uyarılarında bulunuyor. Bazı esnaf ise bakanların çok ama alanların az olmasından ötürü müşteri var ama maalesef çoğunluk biraz kuru kalabalık, alan az oluyor. Az alanlarda genelde küçük tarzda şeyler alıyorlar. Pandemi sürecinde ekonominin de etkisiyle satışların az olduğunu vurguluyor.
 
İbrahim Akın Kazancı