Korona virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından konuşan Bakan Koca, yüz yüze eğitim için tüm imkanların seferber edildiği ve okulların zamanında açılacağını söyledi. Kararı değerlendiren Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, ‘’Takvime göre okulların 6 Eylül’de açılması planlanıyor. Bilindiği gibi geçen bir buçuk yıl içinde Pandemi’den dolayı okullar uzun süre yüz yüze eğitimden uzak kaldı. Türkiye, bu süreçte yüz yüze eğitimi en az yapan ülkeler arasında yer aldı’’ derken tekrar kayıp bir yıl geçmesini istemediklerini, okulların açılıp, tekrar kapanmaması gerektiğini vurgulayarak alınması gereken tedbirleri sıraladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla toplanan Korona virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca yüz yüze eğitimle ilgili konuştu. "En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir" diyen Bakan Koca, aşılama hedeflerini de bir kez daha yineledi. Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarının ardından okulların zamanında açılması kararı ile ilgili değerlendirme yapan Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar; ‘’Artık biz kayıp, yitik bir nesil yetişsin istemiyoruz’’ dedi.
Sözlerinin tamamında şöyle konuşan Yasin Hacımusalar; ‘’2021/22 Eğitim Öğretim Yılı iş takvimi MEB tarafından yayınlandı. Bu takvime göre okulların 6 Eylül’de açılması planlanıyor. Bilindiği gibi geçen bir buçuk yıl içinde Pandemi’den dolayı okullar uzun süre yüz yüze eğitimden uzak kaldı. Türkiye, bu süreçte yüz yüze eğitimi en az yapan ülkeler arasında yer aldı. Bu durum öğrencinin hem psikolojisini, hem eğitim durumunu, hem de sosyal gelişimini çok olumsuz etkiledi” dedi.
Geçtiğimiz eğitim, öğretim yılında yaşanan aksaklıkların yaşanmaması için ise Musalar şunları söyledi; ‘’Tekrar benzeri durumların yaşanmaması için, aşılanmayan eğitim emekçilerinin mutlaka aşılanması, öğrencilerin aşılanması, okullarda yardımcı personelin yeterli sayıda bulundurulması, okulların fiziki olarak (derslik, koridor, tuvalet, kantin, spor salonu, pansiyonların yatakhane, yemekhane ve benzeri) Pandemi koşullarına uygun hale getirilmesi, bütün bunların gerçekleşmesi için eğitime ek bütçe ve bir an önce yeterli öğretmen atamasının yapılması gerekiyor. Kararlar alınırken bir kişi tarafından değil mutlaka eğitimden etkilenen bileşenlerin yani öğretmenlerin, velilerin, öğrencilerin, sendika ve benzeri görüşlerinin alınması gerekiyor. Okullar açıldıktan bir ay sonra tekrar salgının artışı gerekçe gösterilip kapanacaksa, hiç açılmaması daha iyi olur. Artık biz kayıp, yitik bir nesil yetişsin istemiyoruz. Parasız, laik, bilimsel ve kamusal, herkesin eşit bir şekilde ulaşabileceği çağdaş ve bilimsel, anadilinde bir eğitim sistemi istiyoruz’’ diye konuştu.
Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı