TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı tarafından desteklenen 'Z Kuşağı Bilimle Doğaya Bağlanıyor' projesi devam ederken, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’ne giden öğrenciler, aromatik bitkileri tanıdı ve bitkilerden doğal parfüm yaptı. Öğrenciler program kapsamında Ayvacık ilçesi Assos sahili ve Kazdağı’nı da gezerek buradaki habitatı da öğreniyor.
 
  Öğretmen Ferhat Baran’ın yürütücüsü olduğu Z Kuşağı Bilimle Doğaya Bağlanıyor Projesi, gelecekte söz sahibi olacak kuşakların okul dışı öğrenme ortamlarında doğanın yapısını, çeşitliliğini ve işleyişini kavramalarını sağlayacak etkinlikler içeriyor. Bu amaçla, katılımcılar Kazdağları ve Edremit Körfezi çevrelerindeki uygun alanlarda bitki florası, hayvan faunası, biyolojik çeşitlilik, jeomorfolojik oluşumlar ve astronomi ile ilgili etkinliklere katılıyorlar. 2-10 Ağustos tarihlerinde uygulanan projede, 3 uzman, 25 eğitmen ve 5 rehber öğretmen görev alırken, 51 ayrı etkinlik yapılıyor. Projenin ilk 4 gününde, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Assos sahili ve Kazdağı gezileri düzenlenirken, 5.günü de Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’ne (BAÇEM) gelen öğrenciler, burada aromaterapi eğitimi aldı ve doğal bitkilerden parfüm yapımını öğrendi. BAÇEM’de öğrencilere aromaterapi eğitimi verilirken, tıbbı ve aromatik bitkiler de tanıtıldı.  
 
Öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduklarını anlatan BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, "Bu gün Z Kuşağı Bilimle Doğaya Bağlanıyor projesi kapsamında öğrencilerle bir takım etkinlikler yaptık.
Öğrenciler, aromatik bitkileri tanıdılar ve doğal parfüm yapımını öğrendiler. Bu ağırladığımız ikinci öğrenci grubu oldu. Bu tür projelere destek oluyoruz” dedi. 
 
Projede görev alan Umutcan Coşkun da, "Bu etkinlik çok hoşuma gitti. Seneye olursa gene katılırım. Çok güzel bir projeydi" dedi. 
 
Ege Derin Göller ise, “Burada birçok yeni şey öğrendik. Kendimizi geliştirdik. Doğayla iç içe gün geçirdik. Mutluyum” dedi. 
 
Nursu Bahar Seyfi de, "Bugün BAÇEM’e geldik. Projede olmaktan çok mutluyum. Z Kuşağını eni iyi şekilde temsil edeceğimizden eminim" dedi. 
 
Proje yürütücü öğretmen Ferhat Baran da, “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları tarafından desteklenen Z Kuşağı Bilimle Doğaya Bağlanıyor projesini Burhaniye'de gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerimizin 4 günü doğada, 4 günü de şehirde gerçekleşiyor. Bugün de, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezine geldik. Bugüne kadar Asos ve Kazdağları'nda geziler düzenledik. Doğanın içinde, müzik ve resimle ilgili etkinlikler yaptık. Bu gün de BAÇEM’de aromaterapi eğitimi verildi. Doğal bitkilerle parfüm yapımını öğrendik. Biyoplastik çalışması yaptık. Z Kuşağı dediğimiz teknoloji kuşağını doğayla bütünleştirmeye çalıştık. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü onların yüzlerindeki mutluluğu gördüğümüzde bunu çok net anlıyoruz” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi