Ağustos ayının başlaması ile sıcaklıkların geçtiğimiz aylara göre daha da artması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda hissedilen sıcaklığın 40’lı dereceleri görmüştü bu ay sıcaklıkların daha da artması bekleniyor. Küresel ısınmanın etkilerini her geçen gün daha da çok gördüğümüz ülkemizde bundan sonraki yıllara göre bu yaz mevsiminin en serin yaz olması bekleniyor.

Sıcaklıkların hat safhada hissettiğimiz, yaz aylarında geçtiğimiz hafta hissedilen sıcaklıklar 40’lı dereceleri görmüştü. Artan sıcaklıklar ile halk zorlu anlar yaşadı, fakat sıcaklıkların önümüzdeki yıllarda bu yıla göre daha da artması bekleniyor. Küresel İklimin değişmesi ve artan kuraklık ile tüm dünyada sıcaklıkların artması bekleniyor. Küresel ısınma ile daha fazla  yangın, buzulların erimesi ve bununla birlikte sel gibi felaketlerinde artacağı düşünülüyor.
 
İklim değişikliği
İklim değişikliği ya da Küresel ısınma, karbondioksit gibi ısıyı tutan gazların atmosferde artmasıyla oluşan ve atmosfere salınan sera gazlarının neden olduğu düşünülen sera etkisinin sonucunda da, Dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda görülen artış nedeniyle dünyanın iklimin değişmesidir. Günümüzde iklim bilimciler (klimatolog) küresel ısınma konusunda hemfikirdirler. Küresel İklim Değişikliği insani fosil yakıtlar tüketimi, endüstriyel ve tarımsal gibi faaliyetlerinin sonucu olarak atmosferdeki miktarı ve yoğunluğu artan sera gazlarının neden olduğu küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişiklikleridir. Bu iklim değişiklikleri kuraklık, çölleşme, yağışlardaki dengesizlik ve sapmalar, su baskınları, tayfun, fırtına, hortum vb. meteorolojik olaylarda artışlar gibi belirtilerle kendini gösterir. Paris Anlaşmasını göre, dünyanın ortalama ısısı en fazla 2 °C olmalıdır. Bu hedeflere ulaşmak için birçok faaliyet şart. En önemlilerin arasında fosil yakıt kullanımının bırakılması ve az et tüketilmelidir.

Hasan Sami Er