Çanakkale'nin tarihinde Turizm ve Kültür anlamında yıldızı olan Troya Müzesi ilgi çekme devam ediyor. Posta gazetesi yazarı ve CNN Türk'te Cumartesi sabahları ekrana gelen "Hafta Sonu" programını sunan Hakan Çelik Troya Müzesi’ni ziyaret ederek müzeyi Youtube hesabı üzerinden takipçilerine tanıttı.

 Posta gazetesi yazarı Televizyoncu ve Gazeteci Hakan Çelik Troya Müzesi’ni ziyaret ederek, kendi Youtube hesabı üzerinden müzenin tanıtımın yaptı. Çelik ‘’Troya Müzesi çok etkileyici bir yer diyerek herkesi bu müzeyi görmeye davet etti. Çelik, ‘’Anadolu'nun ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz gerçekten çok etkileyici ‘’ dedi.
 
Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük gazeteci Hakan Çelik’in videosunu sosyal medya üzerinden şu ifadelerle paylaştı: ‘’ Hakan Çelik: "Troya Müzesi Çok etkileyici bir yer" Posta Gazetesi yazarı ve CNN Türk'te Cumartesi sabahları ekrana gelen "Hafta Sonu" programını sunan Hakan Çelik Bey geçtiğimiz haftalarda Müzemizi ziyaret etmiş ve bu ziyaretini youtube sayfasına koyarak takipçileri ile paylaşmış. Ben de sizlerle paylaşmak istedim.’’
 Videonun girişinde Hakan Çelik şunları söyledi: ‘’Epeyce rüzgarlı bir gün Burası Dünyanın özel yerlerinden biri uygarlıkların kesişme noktasında Çanakkale’de Troyda’yım Troya Müzesi’ni size hızlıca bir göstermek istiyorum. Şimdi Troya müzesi 3 Katlı Modern bir yapı gerçekten çok etkileyici özellikle 1. kattan itibaren Troya’nın katmanları var. Şu anda bulunduğum yer, 2. katta ise antik dünyanın önemli parçaları bu bölgeden çıkarılan ve bu bölgeye getirilen, sizi çok şaşırtacak objelerin olduğunu ifade etmek istiyorum. 3. katta ise bu kazıların hangi aşamalardan geçinerek buraya geldiğini göreceksiniz, katında ise bir teras var. Aykut beyle birlikte müze turumuzu gerçekleştiriyoruz. Çanakkale’ye yolunuz düşerse mutlaka gelin ve görün bu müzeyi, yolunuz düşmese de sadece bu müzeyi görmeye gelin. Çünkü Anadolu'nun ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz gerçekte çok etkileyici’’ ifadelerini kullandı.

 Gazeteci Hakan Çelik’in Müze için çektiği videoda Troya’nın tarihini kapsamlı bir şekilde ele aldı. En merak edilen 2500 ile 4500 yıl arasında değişen Troya takılardan Troya’ya ait eserlerin dışarıya kaçırılmaları konuları da işlendi. Tek tek eserleri inceleyerek eserler hakkında bilgi verilen videoda, Müzedeki Lahitler hakkında da bilgi verildi. Altıkulaç lahti, Parion’dan çıkan lahitler ve mezar balbaları gibi eserler ve Müzedeki eserlerden ve bulundukları dönem hakkında uzun uzun bilgiler verildi. Eserlerin hikayeleri ve anlamları kullanış amaçları aktarıldı. Gazeteci Hakan Çelikten Önce Ünlü Gazeteciler Mirgün Cabas, Pelin Batu, Ahu Özyurt ve Nevşin Mengü gibi bir çok gazeteci de müzeye gelerek gezmişti.
 
İbrahim Akın Kazancı