Çanakkaleli genç sporcular son dönemde başarılarıyla dikkat çekiyor. Başarılı sporcular arasında yer alan milli sporcu Oğuz Uyar, elde ettiği dereceler ile dünya sıralamasındaki yerine göre Tokyo Olimpiyat oyunlarına katılma hakkı elde etti.
Uyar spor hayatı ve çalışmaları ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Sizin için spor ne ifade ediyor bundan sonra ne edecek?
Spor benim için artık yaşam tarzı ve iş haline geldi profesyonelleştikçe, derece yaptıkça daha da iyi hissediyorum ve bu spora daha da çok bağlanıyorum.
Neden atletizm ve koşu alanında yoğunlaştınız, başlangıç nasıl oldu?
İlkokulda Aslı hocam ile çalıştık, yüksek atlıyordum o zamanlar, sonra hocam boyumun yüksek atlama için kısa olduğunu söyleyip sprint koşuları yaptırdı bana ve asıl iyi olduğum yerin burası olduğunu öğrendik.
İlk başarınızı ne zaman elde etmiştiniz, bu zamana kadar elde ettiğiniz başarılar neler ve sırları neler?
İlk başarım Çanakkale de düzenlenen yarışta yüksek atlama branşında birincilik olmuştu. Bu zamana kadar tabii ki bir çok madalya elde ettim bunların arasında Balkan şampiyonlukları Türkiye şampiyonlukları da yer alıyor sırlara gelecek olursak ilk aldığım madalya dan sonra bir hikaye paylaşmıştım, “her gün daha da iyiye inşallah” diye hala daha bunu söylüyorum ve daha da iyi olmak için çok çalışıyorum.
Ekstra olarak spor yapmaya teşvik eden aileniz mi başka sebepler mi?
Lisedeyken benim spora başlamamı ve devam ettirmemi sağlayan öncelikle en yakın arkadaşım Emre var, sonrasında ise ailem arkadaşlarım bütün çevrem beni spor yapmaya teşvik ediyor ve motive sağlıyor.
Gençlere sizin yaşıtınızdakilere, sporla ilgilenenlere tavsiyeniz nedir?
Çalışmayı bırakmasınlar, vazgeçmesinler, asla pes etmesinler, her zaman kendilerine hedef koysunlar ve hedefleri için çalışsınlar tabii ki hiç bir iş kolay değildir ama bu sizin ne kadar istediğinize göre değişir.
En son Türkiye Atletizm Federasyonu Tokyo’da yarışacaklar arasında duyurdu seni de, ne zaman Tokyo Olimpiyatları neler bekliyorsun?
Nasipse 23’ünde Tokyo ya gideceğiz bizi uzun bir alışma süreci bekliyor, sonrasında ülkemiz için yarışacağız inşallah, benim için böyle yarışlar çok büyük bir tecrübe sonuç ne olursa olsun aslında ben çok önemli bir şey kazanıyorum. Genel olarak yaşça küçüğüm daha önümde çok olimpiyat var ve hiç bir zaman yılmadan çalışacağım.
Son olarak bu zamana kadar en iyi en sevdiğiniz, en mutlu eden yarış neydi?
Aslında benim bütün yarışlarım önemli, ama yurtdışında aldığım madalyalarda ülkem için koştuğum yarışlarda daha çok mutlu oluyorum.
Bize zaman ayırdığınız için teşekkürler, size başarılar dileriz.
Ben teşekkür ederim.
İbrahim Akın Kazancı