ÇOMÜ ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM), 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıtlarını almaya başladı.  

2020 yılında 14. Çağdaş Egitim Kooperatifi Ödülü alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi koordinasyonluğunda, İstanbul ÇABA Derneği, Kepez Belediyesi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM) işbirliğiyle 2008 yılından bu yana çeşitli nedenlerden dolayı okul öncesi eğitimden yararlanamayan ve gelişimleri risk altında olan 4-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik ücretsiz erken çocukluk eğitimi hizmetleri sunan ÇOMÜ ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM), 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıtlarını almaya başladı. 

Başvuru koşulları şöyle:  Çocuğun 2016-2017 doğumlu olması, ailenin düşük gelir düzeyi (Yeşil Kart sahipleri ve Sosyal Güvencesi olmayanlar Önceliklidir.)  Ebeveynlerden yalnızca birinin çalışıyor olması, özel ailevi durum (vefat, boşanma).  Başvuruda istenen belgeler ise, çocuğun nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet vesikalık fotoğraf,  ebeveynlerin birer adet vesikalık fotoğrafı, SGK kapsamında ise 2021 yılına ait hizmet dökümü ya da yeşil kartlı olduğunu gösteren belge, SGK kapsamında değil ise sosyal güvencesinin olmadığına dair belge, tapu kaydı. Son başvuru tarihi ise 28 Mayıs 2021. Başvuruların şahsen ÇABAÇAM’a yapılması gerekiyor.

Hasan Sami Er