Çanakkale'de vaka sayılarının düşüşü son bir haftada yüzde elli oranında olduğu ve bu düşüşün tam kapanma bitimine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta yaptığı Edirne’de katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada Trakya bölgesinde düşen vaka sayılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş ve vaka sayılarda azalma olmadığı söylemişti sosyal medyadan paylaştığı grafiklerde de Çanakkale'nin 24-30 Nisan haftasında yüz binde vaka sayısının en çok azalan illerin başında geldiği görüldü. Vaka sayısındaki düşüşün tam kapanma bitimindeki iki hafta sonraya kadar devam edeceği düşünülüyor.

Çanakkale'nin 24-30 Nisan haftasında yüz binde vaka sayısının en çok azalan illerin başında geldiği görüldü. Bakan Koca açıklamasında, "5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum" ifadelerini kullanarak sosyal medya üzerinde paylaşımda bulundu.


Hasan Sami Er