Milyonlarca kişiyi ilgilendiren aşı kararı kafaları karıştırdı. BioNTech aşısı için randevu alan vatandaşlara Sağlık Bakanlığı’ndan gelen SMS mesajı ile ikinci doz randevularının iptal edildiğini öğrendi. İptalin detayları belli olunca olayı anlamaya çalışan vatandaşlar, “Her ihtimale karşı randevu saatinde hastaneye gidip şansımızı deneyeceğiz” dediler.     
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurul toplantısı sonrası BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verildiğini açıklamasının ardından BioNTech aşısı için randevu alanların randevuları iptal edildi. 

YENİ RANDEVU İÇİN SMS GÖNDERİLDİ
 
Dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı milyonlarca kişiye şu mesajı gönderdi: "Bilim Kurulumuz mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak Covid-19 BionTech aşısının birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6-8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır. Bu itibarla yeni randevu planına göre randevunuzu yeniden planlayabilirsiniz." 

Ancak bu sabah Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, BioNTech aşısı için ikinci doz randevusu alanların randevusu korunacağı, yeni aşı olacaklara 6-8 hafta aralığı ile randevu verileceği belirtildi. SMS ile ikinci doz aşı randevusunu iptal olan vatandaşlar, daha ileriki tarihlere randevu almaya çalışırken, e-nabız uygulamasında aşı randevusu ise güncelliğini korudu.

Vatandaşlar planlamanın doğru yapılmamasından şikayetçi olurken, aşısının iptal olduğunu düşünüp, randevusuna gitmeyen çok kişi olabileceğini de belirttiler.

Mine Tarım