Yüksek enflasyon ortamının neden olduğu ekonomik dalgalanmalar, sürekli artan fiyatlar ve değişen etiketler vatandaşları bezdirdi.

Şubat ayında üretici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 27,09 artışını ve enflasyonun Mart ayında da geçtiğimiz ay gibi artması beklentisini değerlendiren Çanakkaleli vatandaşlar rakamlara inanmadıklarını söyleyerek, “Hayat pahalılığı ortada, her gün her şeye zam geliyor. Bir yerde sürekli fiyat değiştiriyorsa, orada kriz var istikrar yoktur” dediler.

CANER ŞAHİN:
Enflasyon aylık değil haftalık, hatta belki günlük neden mi? Bir gün gidiyoruz alışveriş yapıyoruz bir daha gittiğimizde, bir bakıyoruz etiket değişmiş, soruyoruz yeni ürünler zamlı diyorlar ama eski ürünler bitmeden de fiyat değişiyor merak ediyorum neden yani bunun sebebi halk zaten alıyor, başka alacakları market yok diye mi? Sayılı üç zincir market yapıyor bunu, ama farkındayız her şeyin, bu ülkenin ekonomisinin kötü olduğunun en büyük kanıtı, bir şey sürekli fiyat değiştiriyorsa, orda kriz var istikrar yok demektir.’’

KEMAL ZARİF:
Enflasyon hayat pahalılığı demek, sürekli zam demek Türkiye'de her geçen gün her şeye zam geliyor. Tıpkı eski ekonomik kriz zamanlardaki gibi devamlı olarak, her ay aldığım her şey zamlanıyor. Bu zamlar davam ne kadar devam eder bilmiyorum ama dayanılmaz bir boyutta artık bilmiyorum sonumuz ne olacak?’

SALİH MERCAN:
Aldığımız alacağımız her şey her gün artıyor, enflasyon rakamlarına da inanmıyorum ben neden mi? Yüzde 15 diyorsunuz geçen ay yüzde 15 artan bir şey mi var geçen yıla göre yüzde 30 40 bazı şeyler 50 arttı. Bu kadar arttı ki artık insanlar feryat ediyor. Bazıları pazarda kalan malları ucuza almaya çalışıyorlar. O kadar arttı ki insanlar markette bebek mamasına, sıvı yağa alarm takar duruma geldi.

Röportaj: İbrahim Akın Kazancı