Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gün,  Sevgililerin her yıl hediye konusunda derin düşünceler altında kaldığı ne hediye alınır diye internette uzun zamanlar harcadığı bu özel gün içerisinde gençlerin ne hediyeler aldığını ve neler düşündüklerini sorduk.

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma  Katolik Kilisesi' nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır.  Valentine kelimesi, Batı Medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. Günümüzde bir çok ülkede her kesimden insan özellikle gençler bu güne önem veriyorlar. Peki sevgililer gününde en çok hangi hediyeler alınıyor sizin için derledik.
 
Genelde erkeklere alınan hediyeler, ayakkabı, parfüm, imza kalemi, kozmetik ürünleri, el örgüsü ile yapılmış kazak. Kadınlara alınan hediyeler tektaş pırlanta yüzük, gümüş veya altın kolye, parfümeri ürünü, elbise, ayakkabı, çikolata paketi, kol saati, çanta.

Sevgililer günü konusunda gençlerin düşüncelerine gelince;
ÖZKAN CAHİN:
Genelde ben en çok şeye şaşırıyorum, mesela biz alınan şeylere bakılınca bir an fark ettim de, bize da çok yastık, kupa gömlek, kravat, kalem alınıyor, geçende konuştuk sevgilimle ne ihtiyacı var diye şuanda demez mi? Ah tatil olsa pandemiden sonra fena olmaz diye anlatabiliyor muyum  Şaşırtıcı yani hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, ama bizimki genelde yükte hafif pahada ağır işte bu biraz dengeleri bozuyor bence ondan herkes değiş tabi ama bir çok arkadaşımın da aldığı hediyeler beğenilmiyor.
ZERRİN AYKIN:
Ben sevgililer gününe karşıyım ve hatta inanmıyorum. O günde sistemdeki diğer günler gibi tüketime iten ve sürekli alışveriş yaptıran bir gün, şimdi pandemi var ama olmadığında düşünün beraber dışarı çıkman lazım, yemek yemeniz lazım, ve ondan sonra  düşünün biraz konuşacak sohbet edecek bir mekan ve hediye ve diğerleri yapman lazım ve hediye vermen lazım elbette istenilen bu o günde toplu bir şekilde alışveriş yapılsın diye bir şey, sevgi bir güne sığabilir mi bilmiyorum, bana saçma geliyor yersiz geliyor gereksiz geliyor ve bu artık bizi sadece kullanmaktan ibaret gibi.
ZAHİT ENES:
Biz sevgilimle hep anlaştık pahalı hediyeleri birbirimize almayı sevmiyoruz, maddi ağırlık sevgi ağırlığı olarak görmüyorum. Gerçek sevgi pahalı hediyeler almak demek değildir, gerçek sevgi hediyelerden mutlu olmak değil, hediyeyi alan kişiden onu düşündüğünden dolayı onu sevmektir. Sevgi bence fiyat etiketine sığacak bir şey değildir. Sevgi bunlardan bağımız olarak, eğer aşk sevgi ağır basıyorsa bu şeyler hele kişiyi borza sokacak şekilde asla olmamalı.

İbrahim Akın Kazancı