Dünyayı etkisi altına korona virüsü (Kovid-19) sürecinde birçok gıda maddesine zam geldi. Bazı gıda ürünlerinin tedarikinde ve üretiminde sıkıntı yaşanmamasına rağmen fiyatların artması enflasyonu da yukarı çekiyor.

Tavuk fiyatlarına ve yumurta fiyatlarına yapılan zammın ardından et fiyatlarına da zam geldiğini açıklayan Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş, “Pandemi döneminde kasapların işleri düştü. Lokantalar kapalı, milletin alım gücü yok” dedi.

İş etteki fiyat belirsizliğinin ve yükselişin süreceğini belirterek, “Tavuk, yumurta, süt ve yoğurt ürünlerine gelen zammın ardından ete de zam geldi. Bunlar hepsi birbirine bağlı ürünler. Dana etinin kesimi 34 TL iken, şimdi 40-41 TL oldu.  Kıyma’nın kilosu 69 Lira, Dana Eti 74 Lira, Kuzu eti kesim bir ay önce 48 lira iken, bir ay sonra 57-58 lira oldu. Bu etlerin kesimi Biga ve Ezine’de yapılıyor. İnsanlar zor et yiyor. Biz Pademi’den en çok etkilenen sektörlerden biriyiz. Zam yapmak istemiyoruz, ama mecburen yapıyoruz. Mekanlar kapalı. Vatandaşın alım gücü yok. Bu fiyatlar burada durmaz, etteki yükseliş  Ramazan ayına kadar sürer. Pandemi süreci bitse fiyatlar düşer. Ama şu anda maalesef Ramazan ayına kadar artış devam eder diye düşünüyoruz. Tek temennimiz Pandemi sürecinin bitmesi, herkes elinden geleni yapıyor ama durum bu. Kapalı esnafların yani, lokanta, kafeterya ve barların yeniden açılması gerek, piyasanın normale dönmesi gerek. Esnaf gerçekten çok zor durumda” ifadelerini kullandı.  

Özel Haber: Mine Tarım