Çanakkale Savaşı'nın ölümsüz isimleri aile katılımlı boyama kitabında bir araya geldi. Gazeteci İlyas Çolak ve sanatçı Kutay Oza tarafından oluşturulan kitap, şimdi Troypark AVM ve www.ayyildizkitap.com üzerinden satın alınabilecek.

Çanakkale Savaşı'nın ölümsüz 16 ismi, aile katılımlı boyama kitabında buluştu. Yaklaşık bir yıllık bir emek sonucu ortaya çıkan kitabın, aile katılımlı olduğunu açıklayan gazeteci İlyas Çolak, "Bu kitabı oluştururken yetişkinlerin çocuklarına Çanakkale'nin kahramanlarını detaylı bir şekilde tanıtmasını  hayal ettik. Çok tanınan isimlerin yanı sıra, isimleri fazla duyulmayan kahramanlar da kitabımızda bulunuyor. Çocuklarımız Pandemi sürecinde çok sıkıldı. Bu boyama kitabıyla hem kahramanlarımızı tanıyacaklar, hem de anne ve babaları çocuklarımıza tarihimizi öğretecek. Şu an 16 karakterimiz kitapta bulunuyor" dedi.

Ayyıldız Kitapevi tarafından basılan kitabın, internetten de satın alınabileceğini belirten Çolak, " Şimdi Troypark AVM'de kitapevinde yerimizi aldık. Aynı zamanda www.ayyildizkitap.com üzerinden kitabımız satılıyor. Çanakkale bölgesine aynı gün içerisinde teslimat mevcut.  Bu kitabın oluşturulmasında Ayyıldız ailesine, Design & Art Reklam ve Fotoğraf'ın kurucusu Duygu Kafkas Arsoy'a, tarihçi Mustafa Onur Yurdaç'a ve çizimleri yapan arkadaşım Kutay Oza'ya teşekkürlerimi iletiyorum. İlerleyen günlerde bienal gibi yeni kitapevlerinde yer almayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Hasan Sami Er