Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan başta gübre fiyatları ile girdi fiyatlarının yüksek olmasının tarımsal üretimde baskı yarattığını ifade etti.
 
İsmail Pehlivan yaptığı açıklamada, kimyasal gübre fiyatlarının son 1 yılda yüzde 90'a yakın zamlandığını belirterek, “Çiftçimizin büyük bir sıkıntı ve çıkmazla karşı karşıya kaldı” dedi.
 
“2020 yılı genelinde pek çok girdide oldukça yüksek fiyat artışları yaşandığını biliyoruz” diyen Başkan Pehlivan, “Bu artışın 2021 yılının ilk günlerinden itibaren devam edeceğinin görüyoruz. Bu durum çiftçimizi dolayısıyla tarımsal üretimimiz üzerinde de ciddi bir baskı yaratmaktadır. Kimyasal gübre fiyatlarındaki artışın ise korkunç boyutlara ulaşarak geçen yıldan bu yana yaklaşık yüzde 90'a vardığını, döviz kurunda geri gelmenin fiyatlara bir türlü yansıtılmadığını, aksine fırsat bu fırsat denilerek çiftçinin sırtından büyük paralar kazanılmaya devam ediliyor. Fiyatlar zamlandığı oranda kalıyor kur zamanla düşüyor girdi fiyatları ise bırakın aynı oranda, yakın bir oranda dahi düşmüyor. Bu konuda yetkililer gerekli adımları atmalıdır. Çiftçimizi üretimden kur farkı diyerek koparmayalım. Fiyatların geriye düşmesi gerekmektedir” dedi.
 
Hasan Sami Er