Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı’nın yeni taşınacağı il binasında yıkım işlemleri tamamlanmak üzere.

Cumhuriyet Meydanı’nda, Belediye İş Merkezi’nin yanında bulunan bodrum dahil 600 metrekarelik binalık alanda yıkım işlemlerinde sona geliniyor.
Kemalpaşa Mahallesi Tarla Sokak’ta uzun yıllardır hizmet veren binanın yetersiz kalması nedeniyle yeni il binasına taşınma kararının alınmasının ardından tapusu alınan binada yıkım işlemleri başladı. İki yılda bitmesi planlanan binada proje çalışmaları başlayacak.

Yaklaşık 2 milyon 445 bin TL’lik CHP İl Binasının 2019 yılı başında satın alındığını belirten İl Başkanı Metin Ümit Ural İşte Çanakkale’ye daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:, “Binayı yıkım işlemleri ilgili ruhsatı aldık. Yıkım çalışmalarımız başladı. Binamızın proje çalışmaları da sürüyor. Konu ile ilgili teknik ekibimizi oluşturduk. Ekibimizde il yönetimimizden ve belediye meclis üyelerimizden partililerimiz yer alıyor. Bundan sonraki süreçte en verimli şekilde kullanabileceğimiz binamızla ilgili tüm planlamalarımızı yapıyoruz. Ortaya çıkacak proje ile ilgili hızlıca ruhsat alacağız. Ardından zemin iyileştirme işlemlerini başlatacağız. Hedefimiz iki yılda bitirmek.  Bodrum katını toplantı salonu yapmayı düşünüyoruz. Zemin katı giriş ve fuaye olarak planlanacak ve basın açıklamalarını, adaylık açıklamalarını bu katta gerçekleştireceğiz. Geriye kalan iki katta ise proje çalışmaları sürüyor. Amacımız hep birlikte aynı alanda olmak, şu anda CHP İl Binası orada yer alacak, ilçe binası da yer alacak mı, projeye göre şekillenecek.”

Mine Tarım