İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar erken seçim, ekonomik durum, Corona Virüs sürecinin kent insanı üstündeki etkisini, asgari ücret artışı ile ilgili partisinin düşüncelerini İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirdi.

Türkiye’nin kötü gidişatına göre erken seçim düşüncesinin oluştuğunu dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, ekonomik tablonun da vahim olduğunu vurguladı. Yıldızlar, Pandemi nedeniyle işten çıkarılan ve gelir kaybı yaşayan insanların sıkıntılı süreçte olduğunu belirterek, “İnsanlar ev kirası mı verecek, elektrik, su faturası mı ödeyecek?” dedi. Esnafın ayrı, çiftçinin ayrı derdi olduğunu vurgulayan Yıldızlar, “Çanakkale'miz denizi ile dağları ile kıyı şeridi ile dünyada eşi benzeri bulunmayan bir yer, turizm potansiyeli var ama turizme yeterli önem verilmedi. Tarıma gelince, insanlar birçok ürününü bazen satamıyor, satınca çok aza satıyor. Çanakkale ekonomik olarak çöküş içinde maalesef “ ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in '’Gördüğüm kadarıyla 2021 için bir seçim olabilir. Erdoğan kışı sevmez. Haziran'da seçim bekliyorum, olması da gerekir" sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
‘’Genel Başkanımızın söylediği noktada seçim neden erken diye düşündüğümüzde ekonomini çok bozuk olduğundan dolayı, eğitimin dibe vurduğundan dolayı erken seçim olacağını düşünüyor. Genel Başkanın tavsiyesi budur, hükûmetimiz bunu daha fazla taşımayacak duruma geldi. Eğitimde bakıyorsunuz internetler, sistemler çökmüş, insanlar evine ekmek götüremeyecek duruma düşmüşler, işten çıkaranlar 1.100 TL veriyorlar, ev kirası mı verecekler, elektrik su faturalarını mı ödeyecekler onun için genel başkanımız erken seçim olacak diyor.

Bu minimalde ekonomik kaygılar diyorsunuz, Meral Akşener asgari ücret 3000 TL olmalı diyor siz ne diyorsunuz?
Asgari ücretin 3bin TL civarında olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bugünün şartlarında enflasyona baktığınızda hükümetimizin dediği gibi yüzde 14 değil, yüzde 30’larda, yüzde 40’larda marketlerde pazarlarda insanlarımız bunu görüyor. Bundan dolayı 3 bin TL olsun diyoruz, vergiler de düşsün diyoruz. Olması gerekeni söylüyoruz.

Çanakkale’de birçok ekonomik sıkıntıdan dertli olduğunu ifade eden sektör var, esnaf, çiftçi turizmci var, bu sektörler hakkından sizin çektiğiniz fotoğraf nasıl?
Çanakkale'miz dünyada eşi benzeri bulunmayan bir yer, denizi ile dağları ile kıyı şeridi ile meyvecilik var sebzecilik var, turizm var ama turizme yeterli önem verilmedi, Eceabat bölgesi var ama bu da buraya Çanakkale merkeze yeterince esnafa yansımıyor. Diğer konularda tarıma gelince meyveciliğe sebzeciliğe, insanlar birçok ürününü bazen satamıyor, satınca çok aza satıyor. Çanakkale ekonomik olarak çöküş içinde maalesef.

Pandemi sektöründe esnaf durumu nedir? Paket satışlar ve al götür hakkında ne diyorsunuz?
Esnafımız gerçekten çok zor durumda kendimizde esnaf olunca bunu gerçekten görebiliyoruz. Çay ocakları kahvehaneler perişan, İnsanlara lokantalara bakıyorsun yanlarındaki kişileri çıkartmışlar, bakın Pandemi uzuyor, kısa sürede bitecek gibi gözükmüyor. Devletimiz bu duruma el atmalı, Türkiye’de esnaf iyi olmadan ekonomi iyi olamaz, Ama görüyoruz ki esnaflar gerçekten sıkıntıda biz elimden geleni yapmak istiyoruz ama yeterli olmuyor.

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakında yer alıyor. HDP ile bir anayasa çalışmaları iddiası gündeme gelmişti, bu iddialar hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Bizim genel başkanımızın dediği gibi biz HDP ile bir araya asla ve asla gelemeyiz, kesinlikle olamaz, zaten bu çalışmanın olamadığını, ittifaktaki bütün partilerden yalanlama geldi. Bu konuda konuşamaya ondan gerek bile yok.

Eklemek istediğiniz Çanakkale adına genel olarak son sözleriniz neler?
Sokaklara indiğimiz zaman insanların psikolojisi bozulmuş, en yakın arkadaşı ile bile, biri bir şey sorduğunda sana ters cevap verme noktasına gelmiş, çünkü insanlar evine ekmek götüremeyecek duruma gelmiş, bu sorunları sakin birbirimizi anlamamız lazım, bu aralar birbirimize sert eleştirilerde bulunmayalım.”

Bize zaman ayırdığınız için teşekkürler Sayın Yıldızlar.
Ben teşekkür ederim.

Röportaj: İbrahim Akın Kazancı