Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı binasının yenilenmesi için adım atıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda, Belediye İş Merkezi’nin yanında bulunan bodrum dahil 600 metrekarelik binalık alanda dün yıkım işlemleri başladı. Tapusu CHP Genel Merkezin desteği ile alınan binanın proje ve yapım aşamasında da kaynağın başta Genel Merkez olmak üzere, imce usulü oluşturulması için hızla çalışmaların sürdüğünü kaydeden CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural,
“Hedefimiz binamızı iki yılda tamamlamaktır” dedi.    


Kemalpaşa Mahallesi Tarla Sokak’ta uzun yıllardır hizmet veren binanın yetersiz kalması nedeniyle yeni il binasına taşınma kararının alınmasının ardından tapusu alınan binada proje ve yıkım işlemlerinin başladığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Ümit Ural İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bütçemiz kısıtlı olduğu için binamız için gerekli kaynağın bir kısmını genel merkezimizden talep edeceğiz, geri kalan kısmını ise partilimizden imece usulü toplayacağız. Partimize yakışan bir projeyi birlikte gerçekleştireceğimize inancım tamdır. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“TEKNİK EKİBİ PARTİLİLERİMİZDEN OLUŞTURDUK, HEDEFİMİZ İKİ YILDA BİTİRMEK”
Yaklaşık 2 milyon 445 bin TL’lik CHP İl Binasının 2019 yılı başında satın alındığını belirten İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Binayı yıkım işlemleri ilgili ruhsatı aldık. Yıkım çalışmalarımız başladı. Binamızın proje çalışmaları da sürüyor. Konu ile ilgili teknik ekibimizi oluşturduk. Ekibimizde il yönetimimizden ve belediye meclis üyelerimizden partililerimiz yer alıyor. Bundan sonraki süreçte en verimli şekilde kullanabileceğimiz binamızla ilgili tüm planlamalarımızı yapıyoruz. Ortaya çıkacak proje ile ilgili hızlıca ruhsat alacağız. Ardından zemin iyileştirme işlemlerini başlatacağız. Hedefimiz iki yılda bitirmek” dedi.

“İMECE USULÜ İLE BUNUN ALTINDAN KALKABİLİRİZ”
Kaynakla ilgili de bilgi veren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Binanın alımında Genel Merkezimin katkıları olduğunu kamuoyu tarafından bilinmektedir. Aynı katkıların proje sürecinde de devam edeceğine inancımız sonsuzdur. Kaynağımız henüz yok. Genel Merkezimizden bir miktar destek isteyeceğiz. Belki de imece usulü ile bunun altından kalkabiliriz. Bu konuda partililerimizin destek olacağından hiç şüphem yok” diye konuştu.
Toplam 600 metrekare, dört kattan oluşan binada birinci katın bodrum katı olduğunu söyleyen Başkan Ural, “ Bodrum katını toplantı salonu yapmayı düşünüyoruz. Zemin katı giriş ve fuaye olarak planlanacak ve basın açıklamalarını, adaylık açıklamalarını bu katta gerçekleştireceğiz. Geriye kalan iki katta ise proje çalışmaları sürüyor. Amacımız hep birlikte aynı alanda olmak, şu anda CHP İl Binası orada yer alacak, ilçe binası da yer alacak mı, projeye göre şekillenecek” dedi.        

Özel Haber: Mine Tarım