Geçtiğimiz haftalarda Çanakkaleliler palamut balığına yoğun talep gösterirken Kasım ayı ile birlikte palamut balığı artık tezgahlardan kalktı.

Ekim ayında balık bolluğu yaşanmasının ardından Çanakkale’de Kasım ayının ilk haftasında fiyatlar yükselmeye başladı. Fiyatı yükselen balık ise sardalye oldu. Çanakkale’de Ekim ayında balık tezgahları palamut ile doldu taştı. Önünde kuyruklar oluşan balık tezgahlarında palamut balığına yoğun ilgi yaşandı. Kasım ayının ilk haftasıyla birlikte geçen ay tanesi 10 liraya kadar düşen palamut balığı artık tezgahlardan çekildi.

Kasım ayı ile birlikte olumsuz hava şartları nedeniyle tezgahlarda balık azaldı. Tezgahlarda balık bolluğunun artık görülmemesi fiyatları sabitledi. Sardalye balığının kilosu geçtiğimiz hafta 15 liraya kadar düşerken bu hafta 20 liradan satılmaya başlandı. 

SARDALYE 20 LİRAYA ÇIKTI
Ekim ayında balık bolluğu yaşanmasının ardından Çanakkale’de Kasım ayının ilk haftasında fiyatlar yükselmeye başladı. Fiyatı en çok yükselen balık ise sardalye oldu. Geçtiğimiz haftalarda 15 liraya düşen sardalya fiyatı 20 liraya yükseldi. Mezgit 20,  çipura 45, karides 25, istavrit 15, kalamar 40, liradan satılmaya başlandı. Palamut ise Kasım ayının ilk haftasında biterek tezgahlardan çekildi.

Balık esnafları olumsuz hava şartlarıyla birlikte balık bolluğunun olmadığını bu sebeple bazı fiyatlar sabit kalırken bazı balık fiyatlarının da yükseldiğini söylediler. Havaların iyi gitmesi durumunda balık bolluğunun yeniden olacağını ümit ettiklerini paylaşan esnaflar, ‘’Palamut balığı artık tezgahlardan kalktı, sardalye ise bolluk olmadığından bu hafta biraz daha pahalı’’ dedi.

Dilvin Altıkardeş