Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün ‘İŞKUR Meslek Tanıtım Günü’ etkinliği, bu yıl Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu 8. sınıfında okuyan 66 öğrencinin katılımıyla Covid-19 salgını nedeniyle dijital ortamda düzenlendi.
 
Etkinliğe Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Ayça Çakmak, Meslek Danışmanları Pınar Alev Ülger ve Şeyda Topuz, Okul Müdürü Nurol Demiroğlu, Dil ve Konuşma Terapisti Çisem Acar, Fizyoterapist Ezgi Nuhoğulları, Bilişim Teknolojileri Uzmanı Zafer Karadayı ile öğrenciler katıldılar. Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu Okul Müdürü Nurol Demiroğlu, İŞKUR ile her yıl meslek tanıtım gününde buluşmanın memnuniyetini ve bu gibi çalışmaların öğrenciler için ne kadar kıymetli olduğunu belirterek programın açılışını gerçekleştirdi. Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger’in meslek seçiminin püf noktalarını aktardığı sunumunun ardından meslek erbapları ile öğrencilerin karşılıklı soru-cevap bölümüne geçildi.  Meslek erbapları kendi meslekleri ile ilgi olarak mesleğe giriş koşullarını, çalışma ortamlarını, mesleğin gerektirdiği kişisel ve akademik özellikleri, işgücü piyasasındaki konumu ve geleceği gibi pek önemli çok konuya değinerek öğrencilerin merak ettiği konular hakkında onları bilgilendirdiler.
 
Etkinlikle ilgili Çanakkale İŞKUR Şube Müdürü Ayça Çakmak: “Bu yıl 2. kez düzenlediğimiz Meslek Tanıtım Gününü dijital ortama taşıyarak meslek uzmanlarımızla kıymetli öğrencilerimizi bir araya getirdik. Pandemi döneminde de tüm paydaşlarımızla güçlü yarınlarımız için gençlerimizin yanındayız. Etkinliğimize katkı sağlayan meslek uzmanlarımıza, okul yetkililerimize, öğretmenlerimize ve etkinliği ilgiyle takip eden öğrencilerimize teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.
 


Kaynak: Haber Merkezi