Lapseki İlçesinde Dalyan Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin Mezarlık mevkiinde son dönemlerde meydana gelen sokak hayvanları ölümlerine Lapsekililer tepki gösterdi.

Son dönemde Sokak hayvanlarının Zehirli etler ile zehirlenerek öldürülmesinin yanı sıra bazı sokak hayvanlarına da kesici aletler ile işkence yapıldığının tespit edilmesi Lapseki’ de büyük tepkiye neden oldu. Lapseki Belediyesi Sokak Hayvanları barınağı görevlisi ve Lapseki ve Çardak Hayvanları Koruma derneği Başkanı Nilüfer Teoman son dönemde yaşanan sokak hayvanlarının katledilmesi olaylarının Lapseki’ de nefret ile kınandığını ifade etti. Aynı zamanda Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Nilüfer Teoman son dönemde Lapseki’nin belirli iki noktasında meydana gelen sokak hayvanlarının katledilmesi ve işkence yapılması olayının son derece üzücü olduğunu altını çizerek, “ İnsanlığa yakışmayan bir durum. Sokak hayvanlarını zehirleyen ve en çok beni endişelendiren bu hayvanlara kesici aletler ile işkence edenlerin ileriye doğru bunu çocuklara ya da çevresindeki insanlara da yapabileceği tehlikesinin olması. Sokak hayvanlarına işkence yapılan Dalyan Mahallesine gittiğimde bir annenin çocuğuna, “Eve git dışarda oynama senin de kolunu bacağını keserler “ demesine şahit oldum. Bu çocuğun psikolojisi ne olacak? Lapseki küçük bir ilçe çocuklarımızı sokak hayvanlarını kesen onlara işkence yapan insanların bulunduğu ortamda yetiştiremeyiz. Lapseki ‘de sokak hayvanlarına yönelik zehirleme olayı olduğunda yerde can çekişen köpekleri ve kedileri gören çocukların ağladığına şahit oldum ben. Ben böyle bir vahşet görmedim. Sokak hayvanları titreye titreye can verdiler. Olay yerinin yakınında sokak hayvanlarının zehirlenmesine neden olan etleri de bulduk. Olay yerinde tüm çabalarımı rağmen bu çabaya köpekleri kurtarmakta dahil olmak üzere her türlü kurtarma işlemini yapmamıza rağmen sokak köpeklerini kurtaramadık. Sokak kedileri ve köpekleri ayrıca kesici aletlerle işkence edilmesi görülmemiş bir vahşetti” dedi.

“VAHŞETİ YAPANLAR MAALESEF LAPSEKİLİ”
Sokak köpekleri ve kedileri ile ilgili zehirleme ve işkence yapılması olaylarının Lapsekililer tarafından yapıldığına kesin gözü ile baktığını ifade eden Teoman sokak kedileri ve sokak köpeklerinin zehirlenmesi ve işkence yapılması ile ilgili olaylar Lapseki’nin Dalyan mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi Mezarlık mevkiinde meydana geldi. Bu mahallede bulunan mahalle sakinleri, ‘Biz bu olaylardan dolayı korkuyoruz’ diyorlar. Lapseki’de artık yazlıkçılarda gittiği için yabancılar da yok,  bu vahşeti yapanlar maalesef Lapsekili. Yetkililerden bu vahşeti yapanların yakalanmasını talep ediyoruz” dedi.

Ogün İnal