Gelecek Partisi Çanakkale 1. Olağan Kongresi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İl Başkanı Hüseyin Yıldırım tüm delegelerin oyunu alarak yeniden İl Başkanı seçildi.

Olağan Genel Kurul’un ardından Gelecek Partisi Çanakkale İl Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Yiğit Akkoyun istifa ettiğini açıkladı. AK Parti’den ayrıldıktan sonra eleştirileriyle dikkat çeken Akkoyun akademik çalışmalarına ağırlık vermek istediği için istifa ettiğini ifade etti. Akkoyun açıklamasında, “Siyasete bir süre virgül koyuyorum, bugün gerçekleşen il kongremiz Çanakkale ve Türkiye’mize hayırlı olsun. Kongremiz ile birlikte yürütmekte olduğum Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevimi bugün itibariyle bırakıyorum. Yeni görev almak isteyen geride bıraktığımız genç ve istekli kardeşlerimize örnek olabilmek gerekir. Bu görevi daha iyi yerlere taşıyacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Yazımın başında da belirttiğim gibi siyasi hayatıma belli olmayan bir süre virgül koymak istiyorum. Siyaseti her zaman insan kazanmak, birinin bir derdine derman olmak, olarak gördüm. Bu süreç içerisinde kırdığım üzdüğüm tüm dostlarımdan, abilerimden, ablalarımdan ve kardeşlerimden haklarını helal etmelerini istiyorum. Akademik alanda çalışmalarıma ağırlık vererek, ekonomi, iktisat alanlarında makale çalışmalarımla görüşmek dileğimle. Saygı, sevgi ve muhabbet ile dostlarımın bilgisine” dedi. Siyaset yaparken izlenen yolu da daha önce eleştiren Akkoyun Twitterda, “Gel gel, git git, sus sus, yapma yapma, siyasetin olmazları haline geldiği sürece bir adım yol gidilemez. Aklını kullanamayanlar, sırf çıkar uğruna herkese ağam paşam diyenlerden hiç bir zaman olmadık olmayacağız. Her zaman Elif Gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Elhamdulillah” demişti.

Gelecek Partisi Çanakkale 1. Olağan Kongresine Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ, İç İşleri Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Emekli Vali İzzettin Küçük, Tarım Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Ali Akmaz, Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Baş Danışmanı Dinçer Türkmen, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay, Enerji Politikaları Başkanı Engin Keskinel, Kurucular Kurulu Üyesi Ferhat Esener, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ İl Başkanları ve yönetimi, CHP, İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti, Genç Parti, MYP temsilcileri, Oda Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İl Başkanı Yıldırım yaptığı konuşmada, "Bugün burada büyük zorluklar ve güçlükler içerisinde kurulan partimizin 1.olağan il kongresini yapmak için toplanmış bulunmaktayız. ülkemizin geldiği noktadan rahatsızlık duyan, geleceğinden endişe eden ve içinde memleket sevdası taşıyan insanların kurduğu gelecek partisi bugün Türkiye’de gelecek adına çok güzel işlere imza atmakta ve iktidar dışında her kesimden  takdir görmektedir, üstelik bunu çok kısa sürede yaptık, ülkemizde yapıcı muhalafet nasıl yapılır bu şiarla yolumuza devam ediyoruz. Gelecek gönülülleri tarafından kurulan partimiz bugün 70 ilde teşkilatlanarak 1.olağan kongrelerini yapmakta ve erken veya zamanında yapılacak olan ilk seçime tek başına kendi imkanları ile girecek güçte ve kabiliyettedir. Genel merkezimizin teveccühü ile ocak ayında kurucu il başkanı olarak atanarak çalışmalarımıza hızla başladık. Biz daha parti kurmadan bizim için onlar parti kuramaz, parti kursa da adam bulamaz, adam bulsa da teşkilatlanamazlar demişlerdi. Nitekim şimdi tüm Türkiye’de kartopu gibi büyüyen çok güzel birlikteliklere imza atıyoruz. Bizim partimizde yalan yok Bizim partimizde riya yok Bizim partimizde ayak oyunları ve kirli ittifaklar yok. Bizim partimizde dürüstlük var, Bizim partimizde samimiyet var,  Bizim partimizde dostluk, muhabbet var saygı var sevgi var. Vatandaşlarımız tarafından 18 yıldır ülkeyi yönetme vekaleti verilen iktidarın ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Ülkemiz şampiyonlar liginde yer alacak dediler maalesef şu an eğitim de adalete ekonomide hukukta amatör kümede yer alıyoruz. Yalanlarla ülke yönetmeye çalışıyorlar, yalan veriler ile bizleri ve dünyayı kandırmaya çalışıyorlar. Biz geçmişe değil geleceğe nefrete değil sevgiye Öfkeye değil merhamete Korkuya değil ümide ayarlıyız. Susmaya değil konuşmaya şikayet etmeye değil çözüm üretmeye surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz " dedi.
Yapılan oylama sonrasında kongreye katılım sağlayan tüm delegelerin oylarını alan mevcut başkan Hüseyin Yıldırım güven tazeleyerek yeniden Gelecek Partisi İl Başkanı seçildi.
Mine Tarım