ÇASİAD geçtiğimiz günlerde yoğun ziyaretçi trafiği yaşadı. Halk Bankası Çanakkale Müdürü ve Eti Bakır A.Ş. Bayramiç Bakır İşletme Müdürü, Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Sondaj Birim Müdürü ÇASİAD'ı ziyaret ettiler.
 
Halk Bankası Çanakkale Müdürü Ali Devrim Önder ile  Halk Bankası Çanakkale Kobi Müşteri İlişkileri Yetkilisi Mustafa Onur Şen Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyelerine tanışma ziyaretinde bulundu.
 
Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Halk Bankası Çanakkale Müdürü Ali Devrim Önder son günlerde yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınıyla mücadele sürecinde esnaf ve sanatkarlara yönelik devletin kamu sağlığını ve ekonomik istikrarı eşgüdümlü korumak üzere salgına karşı kararlılıkla yürütülen mücadelenin bir parçası olmayı amaçlayarak, Halkbank olarak yaptıkları Esnaf Destek Paketlerinden bahsetti.
 
Halk Bankası Çanakkale Müdürü Ali Devrim Önderi'in ziyaretinin ardından Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı ve Eti Bakır A.Ş Bayramiç Bakır İşletmesi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Naci Tülek, Eti Bakır A.Ş. Bayramiç Bakır İşletme Müdürü Mahir Tezcan, Eti Bakır A.Ş. Sondaj Birim Müdürü Emin Mustafa Türkoğlu ÇASİAD'a ziyarette bulundu.
 
Ziyarette maden işletmeleri ile ilgili bilgiler verilerek, madencilikte karşılaşılan sorunlar, maden çıkarma aşamaları ile ilgili merak edilenler konuşuldu. Eti Bakır A.Ş. Bayramiç Bakır İşletme Müdürü Mahir Tezcan Eti Bakır A.Ş Halilağa Bakır Madeni Projesi hakkında bilgiler verdi. Mahir Tezcan Konuşmasında şirketimiz bünyesine dahil olan Truva Bakır Maden İşletmeleri A.Ş. (Truva Bakır) tarafından; Bayramiç Hacıbekirler köyü mevkiinde Halilağa projesi planlanmaktadır. Bu proje kapsamında açık ocak alanı, toprak depolama alanı, cevher stok alanı, cevher hazırlama ve zenginleştirme tesisi (kırma-eleme ve flotasyon tesisleri), araç bakım alanı, güvenlik binası ve Atık Depolama Tesisi (ADT) ve temiz su göleti alanı yer alacaktır. 2 yıl inşaat dönemi, yaklaşık 16 yıl işletme dönemi ve 2 yıl da kapatma dönemi olmak üzere toplam 20 yıllık bir çalışma planlanmıştır. Projemiz kapsamında çalışacak personel sayısı, arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 2.000 ve işletme aşamasında ise 1.000 kişi olacaktır. İstihdam edilmesi planlanan personel başta Bayramiç'e bağlı Hacıbekirler, Muratlar, Halilağa, Yanıklar, Osmaniye, Yaylacık köyleri olmak üzere Bayramiç ve Çan ilçeleri ile Çanakkale ilinden sağlanacaktır. Proje için bütçelenen toplam ilk yatırım bedeli yaklaşık olarak 1 Milyar TL dir. Bu proje açık ocaktan elde edilecek bakır cevherinin, flotasyon metodu ile zenginleştirme işlemini kapsamaktadır. Bu işlem dışında sahada farklı bir zenginleştirme metodu uygulanmayacaktır dedi.
 
Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretlerde ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇASİAD Başkan Yardımcısı Semih Toprak, ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Özge Aretlik, Mustafa K.Ertuğrul, Z.Mert Öztürk, Halk Bankası Çanakkale Müdürü'ne ve Kobi Müşteri İlişkileri Yetkilisi'ne, Eti Bakır A.Ş. Bayramiç Bakır İşletme Müdürü'ne, Halkla İlişkiler Sorumlusuna ve Sondaj Birim Müdürü'ne ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.
 
Haber Merkezi