Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Temmuz ayı 2’nci birleşim toplantısı düzenlendi. İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren başkanlığında yapılan toplantı açılış ve yoklamanın ardından devam etti. GESTAŞ A.Ş’nin borçlanma ve İl Özel İdaresi’nin borca kefil olması yönündeki talebi İl Genel Meclisinin Temmuz ayı ikinci birleşiminde tekrar görüşüldü.

GESTAŞ A.Ş’nin borçlanma ve İl Özel İdaresinin borca kefil olması yönündeki talebi oy çokluğu ile yeniden uygun görülmedi.11 Mayıs Pazartesi günü oy çokluğuyla GESTAŞ’a kefalet yetkisi reddedildi. Valilik tarafından yeniden görülmek üzere geri gönderildi. Oy çokluğu ile yeniden uygun görülmedi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Bülent Korkmaz , “Defalarca bu konu gündeme gelmişti. Komisyonda katılmadığımızı belirtmemizin sebebi GESTAŞ’ın kendi gemisinin sahibi olması yönünde. AK Parti gurubu olarak kararımız bu yönde oy kullanacağız. Defalarca tartıştık, sonuçta GESTAŞ’ın kiradan kurtulacaktı. GESTAŞ Genel Müdürü defalarca hem komisyona hem parti gruplarına sunumunu yaptı. Buna rağmen oy çokluğuyla reddedildi. Tekrar konu gündeme geldi. Bu oylama biz AK Parti olarak bu komisyon raporunu ret oyu vereceğiz” dedi.
Yapılan oylama ile GESTAŞ A.Ş’nin borçlanma ve İl Özel İdaresinin borca kefil olması yönündeki talebi oy çokluğu ile yeniden uygun görülmedi.

Ogün İnal