Corona Virüs sonrası normalleşme süreci kapsamında 11 Mayıs’ta hizmet vermeye başlayan berber ve kuaförler yeni dönemde aldıkları tedbirler ile hizmet veriyor.  İş yerinde kalabalık oluşmasını engellemek için müşterileri randevu ile kabul ettiklerini, bir koltuk aralığı ile işlem yaptıklarını, maske ve mesafe kuralına uyduklarını belirten Osman Nur Kuaför’ün sahibi Osman Çakır alınan tedbirleri İşte Çanakkale Gazetesi’ne anlattı. Bir koltuk dolu, bir koltuk boş yöntemiyle çalışıyoruz” diyen Çakır, “Tek kullanımlık malzemeler ile çalışıyoruz, eski yoğunluk yok, bazı şeyler eskisi gibi olmayacak” dedi.

Corona Virüs salgını ile ilgili ilk emirden sonra alınan kapanma kararı boyunca 50 gün zor bir süreçten geçtiklerini söyleyen Osman Çakır, “İkinci bir emirle çalışmalarımıza daha sıkı tedbirlerle başladık. Açılma kararının ardından belediye yetkileri geldi, dükkanımızı dezenfekte ettiler. Sosyal mesafeyi korumaya özen gösteriyoruz, siperlikli maskelerimizle ve eldivenlerimizle çalışıyoruz” dedi.

“YIKANIP KULLANILAN HAVLULAR KALKTI, TEK KULLANIMLIK HAVLULAR KULLANIYORUZ”
Müşterileri randevu usulü kabul ettiklerini söyleyen Osman Çakır, işlem öncesinde yaptıklarını da anlattı. “En başta dezenfekte işlemlerini yapıyoruz. Bir koltuk dolu, bir koltuk boş yöntemiyle çalışmalarımıza daha dikkatli bir şekilde devam ediyoruz. Tek kullanımlık havlulara geçtik. Eski havlular uygulamadan kalktı. Boya işleminde de naylon kullanılıp çöpe atılıyor. İşlemleri eldivenle yapıyoruz. Sürekli dezenfekte sıvımız var” diye konuştu.

“BAZI ŞEYLER ESKİSİ GİBİ OLMAZ”
İnsanların Corona Virüs salgının ardından daha endişeli ve tedirgin olduğunu söyleyen Çakır, “Salgından önceki müşteri potansiyelimiz yok elbette, zamanla insanlar alışacak. İnsanlar hala evlerinden çıkmaya korkuyor. Bazı şeyler ekişi gibi olmayacak. Eskiden yoğunluk vardı, artık o yoğunluk olmaz, zaten randevu sistemi de oturdu. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye ve ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bütün tedbirlerimizi aldık, müşterilerimiz gönülleri ferah şekilde gelebilir. Korkacak bir şey yok” dedi.

“DÜĞÜN SEZONUNA İZİN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”
Düğünlerle ilgili izin çıkmadığını, düğün sektöründe de normalleşme beklediklerini, kaydeden Osman Çakır, “Düğün sezonu bizim için iş anlamında büyük potansiyeldi. Kararın çıkmasını bekliyoruz.  Karar çıktıktan sonra bakacağız” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım