Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu ve İlçe Özel İdare Müdürü Recep Arslan ile birlikte çalışmaları devam eden ‘Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası’ projesinin çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Eceabat Kaymakamlığı ve Tarihî Alan Başkanlığı işbirliğiyle sürdürülen ‘Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası’ projesiyle Kilitbahir Köyü'nün mevcut tarihî ve doğal dokusunu değerlendirerek Eceabat ilçesine yeni bir turizm ürünü kazandırabilmek ve ilçenin kültürel mirasının hem gelecek nesillere aktarılması hem de yerel halk için sosyo-ekonomik katkıya dönüştürülebilmesi amaçlanıyor.

Eceabat Kaymakamlığından konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede; “Bu amacı gerçekleştirmek üzere Kilitbahir köyümüzde tarihî öneme sahip tek bonetli tabya ile bir telgrafhanenin bulunduğu ve 120 m yükseklikte boğaza hakim bir manzaraya sahip olan Goncasuyu mevkiinde bir seyir terası oluşturulması tasarlanmıştır. Ziyaretçiler, oluşturulacak kafeterya ve Seyir terasında muhteşem Çanakkale ve Boğaz manzarasını izlemenin yanı sıra, Çanakkale Deniz Savaşlarının cereyan ettiği tüm alanları hakim bir noktadan görebilecektir. Fizikî gerçekleşmesi bugün için yaklaşık yüzde yirmi olan seyir terası projesinin Temmuz ayı içinde tamamlanarak ziyarete açılması planlanmaktadır” denildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi