Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Müdürü Ebru Doğan Yapay Zeka Tabanlı Uzaktan Eğitim Platformu Metodbox hakkında açıklamalarda bulundu.

Doğan, “Tüm Dünya’yı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını olağanüstü tedbirler almayı gerektirdi. Her ne kadar ileri yaştakilerin risk grubu olduğuna dair bilgiler olsa da gençlerin taşıyıcı olma riski nedeniyle eğitime ara verildi. Öğrencilerimiz için en verimli şekilde geçirmek üzere uzaktan eğitime hızlı bir geçiş yapıldı. Bahçeşehir Koleji’nin uzaktan eğitim programını yürüttüğü yapay zeka tabanlı uzaktan eğitim platformu Metodbox birinci sınıftan 12. sınıfa tüm sınıf düzeylerinde konu anlatımı, testlere ilişkin soru çözümleri videolar ve okul öncesi dahil olmak üzere destekleyici videolar ve içeriklerin yer aldığı on-line eğitim ile dijital eğitime devam ediyoruz” dedi.

Doğan, “Öğrenme merakını canlı tutmak önceliğimiz”
Kampüs müdürü Doğan, “Bahçeşehir Koleji uzaktan eğitim Metodbox kullanımında öğretmenlerimiz gerek video kayıtları gerek canlı ders anlatımlarıyla sınıf ortamı oluşturarak öğrencilerimizin öğrenme motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyor. Bu zorunlu mola sürecinde ailelerden beklentimiz öğrencilerimizin program dahilinde günlerini planlayıp uzaktan eğitim derslerini katılmalarını sağlamalarıdır. Son olarak da mesajımız “Evde Kal Çanakkale biz bu virüsü yeneceğiz. Umuyorum en kısa sürede her şeyi geride bırakacak yine çocuklarımızı okulumuzda kucaklayacağız” dedi.

Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Sevtap Çetin ise, “Metodbox platformu için, “Bahçeşehir Koleji tarafından tüm seviyelerde 12 yılı aşkın süredir uygulanan Kişiye Özgü Öğrenim Modelini (KÖM) yapay zeka tabanlı altyapısıyla geleceğe taşıyor. Metodbox’un yapay zeka tabanlı altyapısıyla öğrencilerin öğrenme stilleri belirleniyor, kazanım takiplerini gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, yapay zeka ile birlikte yeni nesil dijital öğrenmeyle buluşuyor.” dedi. İlkokul müdür yardımcısı Zeynep Çengel, "Şu anda evinde kalmak zorunda olan öğrencimiz aynı anda Metodbox'a girerek ders çalışıyor, öğretmenlerini dinliyor, sınav oluyorlar. Bahçeşehir Koleji olarak uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Dilvin Altıkardeş