İLAÇLAMAYA DEVAM
Bu kapsamda vatandaşların en çok kullandığı toplu taşıma araçları ilaçlandı. Ülkede ilk vakanın görülmesi ve Belediye olarak alınan tedbirler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Virüse karşı bir sağlık seferberliği olduğunu ve bu topyekün mücadelede herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
Çin’in Wuhan kentinden dünyaya hızla yayılan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan Coronavirüs dün ülkemizde de görüldüğü açıklandı. Henüz tedavisi bulunmayan virüse karşılık sağlık çalışmaları hız kazanırken, Ülkemizde de önceki gün ilk vakanın görüldüğü Fahrettin Koca tarafından açıklanmıştı.  Virüsün Çin’de ortaya çıktığı ilk günden bu yana Sağlık Bakanlığının yanı sıra Tüm vatandaşlar adeta topyekün mücadele başlattı.   Belediyeler vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanları ilaçladı. Bu kapsamda Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası ortaklığında faaliyet gösteren Halk Otobüsleri de ilaçlandı.
Her yıl gerçekleştirilen rutin ilaçlama kapsamında iki ay önce ilaçlanan otobüsler, Corona Virüs’ün ülkemizde görülmesinin açıklanmasının ardından yeniden ilaçlama kararı alındı. Önce köy minibüsleri, okul servisleri ve taksi duraklarının ardından bu kez de Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası denetimindeki halk otobüsleri ilaçlandı.  Otobüs garajında gerçekleştirilen ilaçlamaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ve Otobüs Şoförleri katıldı. Yapılan ilaçlamaya dair bir açıklama yapan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir “Otobüslerimiz iki ay önce ilaçlanmıştı mikroplara karşı ama bir kez daha ilaçlatalım dedik. Günde yüzlerce kişinin bindiği,  elle temas edilen araçlar olduğu için yeniden ilaçlattık. Esnaf arkadaşlarımıza da teşekkür ederim çünkü esnaf arkadaşlarımız da duyarlı.  Köprü başındaki köy minibüsleri, öğrenci servisleri, taksi duraklarını ilaçlattık şimdi ise Halk Otobüslerimizi ilaçlatıyoruz. Belediye Başkanımız ‘Durakları da ilaçlatalım’ dedi. Bundan sonra da duraklar ilaçlanacak ve daha sonra da Otogar ilaçlanacak. Türkiye olarak hiç zarar görmeden atlatırsak çok iyi olacak” dedi.
Alınan önlemlerin Corona Virüsü’ne karşılık topyekün sağlık seferberliği olduğunu değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise “Şu anda şehir içi otobüslerin bulunduğu garajdayız.  Burada Coronavirüse karşı otobüslerimizi ilaçlatıyoruz.  Otobüslerin ardından duraklarımızı, Otogarı ve Belediyenin kiraladığı bisikletlerimizi ilaçlatacağız. Bunun yanı sıra Belediye binamızın katlarına vatandaşların kullanması için dezenfekten koyacağız. Bunun yanında sosyal tesisler başta olmak üzere Belediyeye ait alanlarda gerekli tedbirler almaya başlıyoruz.  Daha önce de otobüslerimizi ilaçlatmıştık ama bugün Corona Virüs”ün Türkiye’ye girdiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanınca, biz daha yoğun bir şekilde tedbirimizi almak zorundayız. Burada sadece bizim tedbir almamız yetmez. Esnaf Odalarının da çalışma yaptıklarını duyduk. Halkın yoğun olarak kullandığı alanları dezenfekte yapacaklarını söylediler. Ama bu da yetmez ve biz vatandaşlar olarak bireysel olarak dikkat edeceğiz. Tokalaşmayacağız, öpüşmeyeceğiz, sarılmayacağız ve kapalı alanlara girdiğimizde mutlaka elimizi yıkamalıyız. Çünkü doktorlar eşyalar üzerinde barınan bir virüs olduğunu söylüyor. Nefesin üzerinden geçmesinden daha tehlikelisi eşyalar üzerinden geçmesi. Çünkü eşyalar üzerinde daha uzun yaşadığı söyleniyor.  Dolayısı ile biz sokağa çıktığımız andan tekrar eve girdiğimizde ellerimizi mutlaka yıkamalıyız. Ya da dezenfekte etmeliyiz. Özellikle bu süreci çocuklarımıza iyi anlatmamız ve onları iyi eğitmemiz lazım. Çünkü çocuklara bulaşmasa da onlar virüsü taşıyabilirler. Dolayısı ile bu bir topyekün sağlık seferberliği ve bu işin şakası yok.  Görüyorsunuz dünyada İtalya, Çin ve birçok ülke perperişan. Aslında Türk milleti olarak temizlik düşüncemiz her zaman vardır ama biraz daha  dikkat ederek hem kendimizi hem de toplumu korumalıyız. Bize öneriler olursa, bizden beklentiler olursa elimizden gelen tedbirleri almak için hazırız” dedi.
Ogün İnal