CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ÜLGÜR GÖKHAN’A DESTEK

Ziyaretten duyduğu mmenuniyeti dile getiren Bşakan Gökhan, “Biz ‘kral çıplak’ dedik, demeye de devam edeceğiz. 33 askerin şehit olduğu günün ertesi günü, İskele Meydanı’na afiş asan benim. Orada Çanakkale ruhuyla askerimizin arkasında olduğumuzu ifade etmişimdir. Mecliste saygı duruşunda bulunmuşuzdur, görüşlerimizi ifade etmişizdir. Kendi ayıplarını, hatalarını örtmek için onlara karşı söylenen sözleri kullanıp, algı yaratmaya çalışmak onların acizliğini gösterir” dedi.
Ziyarete Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça ve Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan ile birlikte CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural katıldı. Ziyarette konuşan CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Belediye başkanımıza yapılan basın saldırısı sonrasında kendisinin yanında olduğumuzu ifade etmek üzere, özellikle geçtiğimiz gün yaptığımız ilçe başkanları toplantımızla birlikte bir basın açıklamasında da bulunduk. Sonrasında da kendisinin yanında olduğumuzu basın karşısında deklare ettik. Bugün, sizlerde aynı bu program dahilinde buradasınız. Hepinize örgütümüz adına çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız yıpratılamaz, biz başkanımızın yanındayız” dedi.
Yapılan ziyaret hakkında konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Hepsi ziyaretime gelmişler biz CHP Belediye Başkanlarıyız. Bizim söylemlerimiz elbette ki partimizin söylemleri doğrultusunda olmak durumundadır. Bizi farklı söylemlerde bulunmuyoruz. Dolayısıyla her konuda söylemlerimiz birebir partimiz ile uyuşmaktadır. Biz her zaman söylediğimiz gibi yurtta sulh cihanda sulh prensibiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamette düşüncelerimiz oluşur. Partimizde görüşleri bu doğrultudadır. Biz başka bir ülkenin iç işlerine karışma noktasında olmayız. 4 Şubat tarihinde gelen başkanımız grup toplantısında ifade etmiştir. Bunun bir kez daha açılıp okunmasını dilerim. Tespitlerimiz bu doğrultudadır. Suriye’deki askerlerimizin bizim için güvenliği esastır çünkü onlar bir başka topraktalar. Dolayısıyla onların güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır ve orada özellikle Rusya ve Suriye Cumhuriyeti’nin kontrol altındaki alanlarda diğer unsurlar, yani onların kabul etmediği, terörist olarak nitelediği unsurlarla birlikte bulunmak büyük risk taşıdığını ve onların bu bağlamda bize karşı tavır aldıklarını ifade ettim. Bunu zaten Sayın Genel Başkanımız da konuşmalarında söylüyor, hatta diğer partilerin konuşmalarında da bunu izliyoruz. En azından oralardaki askerlerimizin güvenliği çok önemli. Bu Rusya’da olan ateşkes inşallah başarılı ile sonuçlanır demiştim, şimdilik başarı ile sonuçlandı ve bunun devam etmesini, kalıcı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
“İskele Meydanı’na afiş asan benim”
“Biz ‘Kral çıplak’ dedik, demeye de devam edeceğiz” diye konuşan Başkan Gökhan, “33 askerin şehit olduğu günün ertesi günü, İskele Meydanı’na afiş asan benim. Orada Çanakkale ruhuyla askerimizin arkasında olduğumuzu ifade etmişimdir. Mecliste saygı duruşunda bulunmuşuzdur, görüşlerimizi ifade etmişizdir. Kendi ayıplarını, hatalarını örtmek için onlara karşı söylenen sözleri kullanıp, algı yaratmaya çalışmak onların acizliğini gösterir. Ama biz düşündüğümüzü ifade etme özgürlüğüne sahibiz ve her geçen gün haklı olduğumuz orta çıkıyor. Dolayısıyla partimizin görüşleri doğrultusunda biz düşüncelerimizi kendi yöremizdeki insanlarımızla da paylaşıyoruz. Ben Çanakkale halkı ile paylaşıyorum, diğer arkadaşlarım da kendi yörelerindeki insanlarla paylaşıyorlardır. Bu noktada belediye başkanı arkadaşlarımın ziyaretleri çok anlamlı. Aynı görüşte olduğumuzu ifade ediyoruz. Geçtiğimiz gün ilçe başkanlarımız gelmişti. Belediye meclis üyelerimizle de görüştük. Yani parti bir bütün olarak bu konudaki görüşlerimizin örtüştüğünü görüyoruz. Bundan bir üstünlük elde etmeye çalışmak ya da buradan bir ayıbı örtmeye çalışmak onların acizliğini gösterir. Biz ‘kral çıplak’ dedik, demeye de devam edeceğiz” dedi.
“Havai fişeğimizi yapıyoruz, bunu eğlence olarak görmek abesle iştigaldir”
18 Mart Çanakkale Törenleri’nde stadyuma gitmeyeceğini ve konuşmacı olarak katılmayacağını dile getiren Başkan Ülgür Gökhan, “Ben konuşmacı olarak statta bulunmuyorum, stata da gitmiyorum. Çelenk koyma törenimizi yapıyoruz, ben geçen yıl olduğu gibi sosyal medyada konuşmamı yapacağım. Konuşma saatinde sosyal medyada yayınlayacağız, akşam da Fener Alayı’nda hep beraber yürüyeceğiz. Belki ilçelerden gelen arkadaşlarımız da olacak. Hep beraber 18 Mart Zaferimizi kutlayacağız. Bu arada duyduğuma göre havai fişek gösterisi yapılmayacakmış, iptal edilmiş. Havai fişek gösterisi bir eğlence değildir, havai fişek gösterisi bir zafer kutlamasıdır. Biz orada 18 Mart Deniz Zaferimizi kutluyoruz. Akşam da fener alayından sonra havai fişeğimizi yapıyoruz. Bunu eğlence olarak görmek abesle iştigaldir. Tekrar müracaat edeceğim, onlar yapmıyorsa ben yapmak için izin isteyeceğim” dedi..
“Belediyenin girişine dezenfaktanlar yerleştireceğiz”
Dünyanın dört bir yanında görülen ve Türkiye’de ilk defa görülen Corona Virüsü için yapılacak önlemler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan, “Bugünden önce de bize otobüsleri ilaçlamıştık. Durakları ilaçlayacağız, belediyenin girişine dezenfaktanlar yerleştireceğiz, halk girdiği zaman ellerini temizlesin. Çünkü çok insan giriş çıkışı oluyor, dolayısıyla eşyalar elbiseler üzerinde yaşayabildiği söyleniyor. Tokalaşmıyoruz, selamlaşıyoruz ve olabildiğince elimizi yıkıyoruz. Dezanfektanlar ile de dezenfekte etmek durumundayız. Hatta okullar noktasında, tatil biraz öne alınsa sanki iyi olur diye düşünüyorum çünkü hızlı bir biçimde yayılıyor. Bir kişide var, sabaha karşı bakan söyledi ama şu anda kaç kişide var bilmiyoruz. Dolayısıyla tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Gökhan muhabirlere dezenfektan sıkarak dikkatli olunmasını ve tedbirli davranılmasını önerdi.
Hasan Sami Er