Çanakkale Sivil Motorize Arama ve Kurtarma  Derneği (ÇASMAK) yeni yönetim kurulu seçimi geçtiğimiz gün gerçekleşti. Yönetim Kurulu üyesi olan Mehmet Tonbul’un istifası üzerine yönetim kuruluna Bayram Acar seçildi.
Yapılan seçimiyle birlikte Çanakkale Sivil Motorize Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Yağmur Gür, Başkan Yardımcısı Sabri Kurtyılmaz, Sayman Erdal Şahin, Koordinatör Erkan Akıncı, Telsiz Koordinatörü Bayram Acar oldu.

ÇASMAK’ta yapılan yönetim kurulu seçimi hakkında bilgi veren Çanakkale Sivil Motorize Arama ve Kurtarma Derneği Başkan Gür, “Derneğimiz 2010 Haziran ayında Olağanüstü Genel Kurul ile yeni yönetim oluşturmuştu. Yeni yönetim de de enerjinin tekrar tutması için yeniliğe ihtiyaç vardı. Bu yeniliği de Bayram Acar ile kazandık. Bayram Acar’ın gelmesiyle birlikte olağan üstü durumlarda afet durumlarında lojistik desteği sağlamaktı. Lojistik desteği sağlamaktı, afetlerde iletişim kopuyor biliyorsunuz ki bütün iletişim kopuyor. Bayram arkadaşımız bir telsiz operatörü olaraktan derneğimizde bu telsiz operatörlüğünü kazanma ve daha çok yaygınlaştırma gibi rol alacak. Bu yüzden bu yeni yönetimle daha sınavlara hazırlık sürecini başlatmış oluyoruz” dedi.

Dilvin Altıkardeş