“Ülkemiz işsizlik ve ekonomik kriz ile uğraşıyor”
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, partisinin Ezine İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada “Ülkemiz işsizlik ve ekonomik kriz ile uğraşıyor, 1 dakikada 3 bin 362 lira borç faizi ödüyoruz, bütçede yatırıma sadece yüzde 5,6 pay ayrılmış, her 3 gençten 1’i işsiz durumda, Saray hala CHP’nin ülkenin en büyük derdi olduğunu söylüyor. Türkiye’nin başına gelen en büyük dert AKP’dirdedi.
 
Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan katıldığı CHP Ezine İlçe Kongresinde partililere seslenerek 2020 Bütçesini eleştirdi. Ülkenin yaşadığı en büyük sorunun ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Her 3 gençten biri işsiz. Her 2 kadından 1’i işsiz. Genç işsizlik oranı yüzde 27 ile ülke tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmış durumda. Bu bütçede ise bu sorunlara ilişkin bir çözüm bulmak mümkün değil” diye konuştu. 1986 yılından bu yana 70 milyar dolar özelleştirme yapıldığını ifade eden Özgür Ceylan, 1986 ila 2003 yıllarında 8 milyar dolar özelleştirme yapılırken, AKP iktidar olduğu 2003 ila 2019 yıllarında yapılan özelleştirme miktarı toplam 62 milyar dolardır” diye konuştu. Özgür Ceylan 18 elektrik dağıtım şirketinin özelleştirildiğini hatırlatırken, “Hepimiz elektrik faturalarına isyan eder durumdayız. Nedeni ortadadır. 18 elektrik dağıtım şirketinin tamamı özelleştirilmiş. Elektrik dağıtımının yüzde 100’ü, üretiminin ise yüzde 79,2 si özelleştirilmiştir. Özel şirketlerin tek amacı kar etmekken bu durum neyi doğurmaktadır? İşsizliği” dedi. Türkiye’de rüzgârın yönünün değiştiğini ve CHP’nin iktidara yürüdüğünü ifade eden Özgür Ceylan, Ülke ekonomik kriz içinde, Bu bütçenin buna bir çözümü var mı? Yok! Artık CHP zamanı” dedi.
 
“40 MİLYAR DOLAR NEREYE HARCANDI?”
 
Ülkemizde sığınmacı olarak yaşayan Suriyelilere de değinen Özgür Ceylan, Suriyelilerin yüzde 31’i harabe niteliğindeki evlerde yaşarken, yüzde 47’si günde 2 öğün yemek bulamazken, iktidarın harcandığını iddia ettiği 40 Milyar Dolar nerede?” diye sordu. CHP Milletvekili Özgür Ceylan, ülkemizde yaşayan 1 milyon 48 bin Suriyeli çocuğun yüzde 67’sinin okula gidebildiğini ifade ederek, Peki geri kalan çocuklar ne durumda? Geri kalanı sokaklarda dilenci, mendil satıyor, tacize uğruyor. Bunların gelecekte ülkemizde neden olabileceği sosyal yarayı düşünüyor musunuz? Tüm bu yaşananlar sarayın yanlış ekonomi politikaları ve dış politikasının sonucudur” diye konuştu.
 
“ARTIK CHP ZAMANI”
 
CHP Ezine İlçe Kongresinde de adaletin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Ceylan, “Yaşanan tüm olumsuzlukların temelinde adaletsizlik yatmaktadır” dedi. Özgür Ceylan, ülkemizdeki her türlü kötü gidişin nedeninin adaletsizlik olduğunu ifade ederek, “Ancak rüzgâr tersine dönmüştür ve CHP çok açık bir şekilde iktidara yürümektedir. Halkımız adaletsizliğe olan tepkisini 31 Martta, adaletin yanında yer aldığına inandığı CHP’ye destek vererek net bir şekilde ortaya koymuştur. İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Hatay, Mersin, Antalya, Bolu belediye başkanlıkları gibi pek çok yerel yönetim için partimizi görevlendirmiştir. Artık CHP Zamanıdır ” dedi.  

 
 


Kaynak: Haber Merkezi